Här är vi.

Av en slump så hittade jag ett flygfoto över området där vi bor. Huset vi bor i är inte med på bild utan ligger precis till vänster där bilden slutar.



Här är busungarna. Nästan alla bilder blir suddiga eftersom de aldrig står stilla.



Mera bus?



Igår upptäckte jag att Enzo kan hålla i en penna med rätt fattning. Riktigt stolt var jag och ett par minuter senare säger han.
-Mamma jag kan skriva A!!
-Vaa??
Snacka om att jag blev förvånad! Det mittersta A:t gjorde han först sedan gjorde han 3 till för att visa. Kan ni se dem? Jag har alltså inte gjort något A på detta papper. Snyggt va?



Just nu står det en gigantisk bukett med basilika på bänken och väntar på någon maträtt... Jag var tvungen att klippa ner basilika-plantan lite för den håller på att ta över hela landet.


Kungen af Sand





Det bästa med sandbyggandet är att den som får bygga mest (mamman) får rejäl träning. Puh vad det här var jobbigt, sa jag till Enzo, jag måste gå och svalka av mig i vattnet!!
-Neeej byyyyyyyyyyyyyyyyygg!!!!
Han är en skapligt hård sand-kung. Det råder diktatur i landet.

Surfstället Willawahs

Vi har ett namngivet surfställe 5 minuters cykelväg ifrån vår bostad. Stället heter Willawahs och man kan se en våg-prognos på surfsidan www.magicseaweed.com Där finns detta surfställe listat tillsammans med en massa andra ställen över hela världen. Bilderna togs igår kväll och då var det ju lite sent att hoppa i och surfa, men det fanns härliga vågor som ni ser.



Man får parkera cykeln på en höjd och gå ner för en lång trätrappa ner till stranden. Här ifrån ser man till havet på andra sidan ön. Långt bort i horisonten syns även den större ön dit vi åker för att shoppa lite ibland.



Ett annat hus med utsikt över Willawahs vågor och en totalt ÖDE strand.



Det som är det bästa med Willawahs är att man slipper det traditionella surfproblemet att "slåss" om vågorna med hudratals andra surfare. Här har man vågona för sig själv.



Man känner vibrationen i marken när vågorna slår i stranden. I en lugn och tyst kväll som denna, är det ganska imponerande att känna sådan kraft slå i stranden med varje våg. Det råder en sekund av total tystnad precis innan vågen bryter och kastar sig ner med full kraft och slutar som vitt skum. Sen kommer nästa... samma tystnad... samma dån...

Farlig blir farligare

Behöver jag säga nåt?





Mario har varit ledig i ett par dagar och Enzo gillar att gå ut med pappa på diverse uppdrag... Vad det än är de hittar på så verkar det ytterst viktigt och seriöst!



Trevligt att ha pappa hemma.



Leah har tagit sitt första steg utan att hålla sig i så nu har vi snart två som springer omkring och hittar på bus.


Trevligt sällskap

Vi har haft mycket trevligt sällskap av några vänner ifrån Sverige och mycket badande har det blivit. Poolen är barnens favorit.



Det finns grunda områden i poolen för de som inte riktigt kan simma än.



Och så finns det djupa delar för de andra undervattens-varelserna...



Idag regnar det och Mario är ledig. Planen var att jag skulle ut och surfa med Blake men jag måste cykla och titta om det finns:


Min nya surfingbräda

Min kära make tycker att jag gör ett så bra jobb med barnen så att jag förtjänar en egen surfingbräda. Jag kan endast le och HÅLLA MED!!! :D Den är beställd och klar och ska "bara" skickas hit. Visst är den fin? Jag hade inget med designen att göra, utan det var Mario och surfkillen Blake som har kokat ihop detta. Blake har någon slags deal med producenten så det är han som har hjälpt oss att få till de rätta dimensionerna. Och det bästa av allt är att den är UNIK och kommer att ha mitt namn skrivet på. TJOOHOOO!!! Jag kan bara sitta här och vänta nu.



Idag har barnen och jag umgåtts med våra svenska vänner som är här på besök. Igår hade Enzo lite svårt att förstå att barnen, som är 4 och 8 år, inte förstår engelska. Men idag har Enzo pratat mer svenska med dem. Han pratar ju alltid svenska med mig och Leah och engelska med alla andra, så det blev nog lite förvirrande helt plötsligt. Fyraåringen och Enzo kommer väldigt bra överrens och det är mycket intressant att se dem i busar-tagen. Enzo introducerade fyraåringen till bus på Bahamas genom att bajsa på gräsmattan på baksidan av huset. Ganska normalt tyckte de båda busungarna... Inte så trevligt tyckte mammorna eftersom just då fanns det ingen ström och inget vatten att tvätta sig med. Tur att en smart mamma sparar vatten i stora dunkar för just dessa tillfällen.



RSS 2.0