En helt vanlig dag...

...vid lunchbordet.



...under soffbordet



och är det inte sandvargens hål där på stranden?


Ett slitsamt jobb är det...

att sitta stilla om man är två år!!

Jag fattar inte att det är såååååå svårt??

Min son klättrar högt och lågt, hoppar ifrån stolar, springer på bord, svänger i dörrar, kraschar in i dörrarna, åker skridskor på byggklossar, kraschar med sina bilar, öppnar fönster, stänger fönster o öppnar dem igen, tänder och släcker lampor, sliter fram dammsugaren och stoppar in matrester i munstycket, hänger i gardinerna, river ut 20 böcker ifrån bokhyllan, hoppar i lillasyrrans säng och river loss lakanen, sopar golvet med ren tvätt, vänder upp och ner på tvättkorgen, öppnar kylen och sätter tänderna i smöret, sätter på sig lillasyrrans kläder, bajsar i toaletten och hinner ta fram toaborsten och är i full färd med att rengöra toaletten innan man har fattat ett skvatt.

När vi går ut så är det lika mycket kaos i trädgården. Han äter upp all basilika (??) och andra örter om jag inte hejdar honom. Hans favorit är Lemon Balm, men jag måste nog hålla med om att den är väldigt god. Han sätter på ute-dushen och fyller vattenflaskor med vatten som han sedan dränker plantorna med. Som tur är har vi mullbärsträdet där det finns massor med mullbär, men det verkar nu som om han föredrar att gå och tugga basilika, persilja och gräslök. Det roliga är att han vet precis vad som inte går att ätas och vilka blommor som är giftiga. Vi har en oleander buske som är giftig, och när vår trädgårdsmästare var här och skulle klippa ner lite så höll Enzo på att bli tokig på att trädgårdsmästaren rörde den giftiga busken!!!

-Akta dig, akta dig, skrek Enzo. Den där är GIFTIIIIIG!!! sluta med det där!!!

Tänk om man kunde paketera denna energi.

Leah tycker att det är det roligaste som finns att titta på Enzo när han busar. Hon SKRATTAR och tycker det är skitkul när han drar i gardinerna och allt det andra... Ídag så såg jag i ögonvrån att Enzo sprang fram och tillbaka i köket. Tänkte inte så mycket mer på det, tills jag insåg att han tog ett steg på Leah en gång i varje riktning!! Leah sa ingenting utan bara låg där och lät sig bli sprungen på!!

Som tur är har vi en enorm strand där han kan få springa av sig all energi och gräva och förstöra bäst han vill. 

Sist grävde han ett hål, kanske är det "Sandvargen" han träffar där nere... Jag kommer ihåg att flickan i boken om sandvargen beskrev det som hårt arbete att sitta alldeles stilla. Enzo skulle nog hålla med. Det skulle vara alldeles för hårt arbete för honom. 

Jag försökte ännu en gång att få honom att sitta och titta på en film (Pippi Långstrump) han satt stilla i cirka 1 minut. Enda gången han sitter lite stilla är när vi läser böcker. Tandborstningen har jag löst så att jag måste berätta en väldigt chockerande berättelse om hajens vassa tänder (Enzos tänder) och vad de kan göra... Varje gång är det en ny berättelse om hajens tänder så det gäller att ha bra fantasi. Ju mer chockerande berättelsen är, desto mer stilla sitter tvååringen. Idag åt hajen slemmiga sniglar som var så slemmiga att hela gapet limmades igen men sniglarna var faktiskt hajens GODIS så han fortsatte att mosa i sig sniglar med det igenlimmade gapet...Mera sniglar, mera sniglar skrek hajen.... ja ni fattar själva poängen. Det roliga är att han sitter stilla och gapar så länge man berättar... Man blir så lycklig att man nästan inte kan hålla sig för skratt. 

Kram på er.






 

Leah tar över.

Leah masar sig fram och kryper fram överallt i huset! Helt plötsligt ligger hon under soffan eller under bordet och hittar på rackartyg. Hon placerar sig mitt i Enzos lekar och tar över leken varvid Enzos reaktion blir något chockad:
"Va gör Leah??? Kolla mamma!!! Så får man inte göra!!!!



Hon tar hans leksaker och håller fast hans stora bil när Enzo försöker att åka iväg.



Enzo är i sin bästa förstörar-ålder. Jag vet inte hur han lyckas att ha sönder så mycket. Idag blev det et glas, en slev (hur han lyckades att bryta av en slev av plast är en gåta...) och ett myggnät. Det värsta var nog myggnätet eftersom han gjorde ett stort hål, ca 2 dm långt, i myggnätet ute i matrummet och vi har ju alltid de dörrarna öppna. Mygg och andra bit-friska kryp har nu en lättare ingång till vårt hem!! Vi får försöka att laga det på något sätt. Det var svårt att vara arg efter myggnäts-incidenten, eftersom Enzo gick och hämtade sin verktygslåga och förklarade, med hammaren i handen, att han minsann skulle laga myggnätet... Hur söt får man va?


sköna salta droppar

Idag tog Leah och jag den tidiga båten till stan för att uträtta en del ärenden. Mario och Enzo var kvar hemma. Buller och trafik och människor och svett och banken och köer och en klocka som tickar... Vi ville hinna med båten tillbaka som gick tillbaka 10.30 och det slutade med att jag fick halvspringa genom staden med matvarorna och med Leah i bärsele. Vi hann och kunde svettiga pusta ut på båten tillbaka till lugnet.

Enzo skrek "STRAAANDEN, jag vill gå till STRANDEN" innan vi ens hade hunnit innanför dörren. Visst ska vi gå till stranden en sån här svettig dag. Badkruka som man har blivit, så blev det premiärdopp idag. Enzo tittade mycket konstigt på oss när både jag och Mario slängde oss i havet.  Leah tog tillfället i akt och somnade i sin vagn på stranden.






Att längta efter en tvättkorg...

De flesta tror att livet på en ö är ganska glassigt. Vajande palmer och turkost hav och bara sitta och sila sanden mellan tårna. Det var första dagen... De andra dagarna måste man faktiskt ta itu med allehanda vardagliga ting. Handla, laga mat, jobba, städa, tvätta och så vidare. Just nu så går jag och funderar på hur i 17 jag ska få tag i en tvättkorg!! Vi har en tvättkorg sedan tidigare och den finns i en lagerlokal på huvudön. Så om jag vill ha tag i den så måste jag ta med mig båda barnen och åka båt i 30 minuter, hyra något slags fordon, in me barna i bilen utan bilstolar (vilket jag inte kommer att göra, jag bara förklarar...), leta upp lagret, riva i lagret efter just vår tvättkorg (samtidigt som Enzo säkerligen går bärsärkagång) lasta tvättkorgen i bilen, vänta på nästa båt, mata gamarna (barnen alltså) lasta alla barn och eftertraktad tvättkorg på båten och guppa tillbaka till ön... Bära tillbaka tvättkorgen till hemmet, med lillan i bärsele och lillen fastspänd i vagnen.

Faktiskt lättare att köpa en ny tvättkorg, men jag måste ändå åka till huvudön.

HHmmm Mario får nog ta med sig barnen till jobbet imorgon. Det blir säkert uppskattat, he he.. Lite får man väl offra sig för att få en tvättkorg i sitt hem.

Så i vårt tvättkorgslösa hem ligger smutstvätten i ett hörn. Inte bra. Jag har upptäckt jättespindlar där. Vad ska jag göra? En småbarnsfamilj har ju alltid smutsig tvätt om jag så tvättade för 5 minuter sedan! En stor sopsäck kanske... hmmmm vilken Enzo gladeligen skulle börja hoppa jämfota i och ha sönder på 3 röda sekunder. Jag får hänga upp den i taket. En sopsäck i taket med smutsig tvätt. Vilken strålande lösning.

Tänk på det nästa gång du behöver nåt. Ica Maxi har öppet till 20, minst.

Jag får nog vänta med att fixa tvättkorg tills det att mannen i familjen har en ledig dag...

Här har ni en bild på sötungen Leah som gillar att sitta i vagnen och kolla in vad storebrorsan har för sig. Idag gick vi till stranden allihopa och jag drog vagnen på stranden. Förvånansvärt lätt jämfört med att dra dubbelvagn genom snö och is hemma i Sverige hela vintern. Kanske inte så illa ändå att bo på en ö... :)


RSS 2.0