sköldpadde-ägg

En trevlig överaskning på stranden i går kväll. En sköldpaddehona har lagt ägg i en grop.



Små sköldpaddor har många faror framför sig.



Klarar de sig undan människohotet, fågelhotet, och alla andra faror på väg ner till vattnet så har äventyret att hålla sig vid liv för en liten sköldpadda bara börjat. Snacka om en otrygg uppväxt.  


 
Vid fullmåne om 60 - 65 dagar. Då kommer jag vara där och vänta.

En sköldpaddehona kommer alltid tillbaka till samma strand där hon kläcktes, fast 20 år senare. Otroligt eller hur?

Dagens salta stänk.








Förstöra, förstöra...

...är tydligen så mycket roligare än att bygga upp.






Jätteroligt!!

Nästa gång får jag ta kort på alla fina balkonger, torn o vägar som vi oftast bygger på stranden. Enzo förstör tycker det är sååååå roligt men tjuter sen för att jag inte orkar bygga upp hela härligheten igen.

i en annan dimension



Ett otroligt klipp ifrån Deans Blue Hole på Long Island Bahamas. Trots alla kommentarer på Youtube så är detta möjligt på ett andetag! Det är INTE fejkat! Killen som gör det är naturligtvis en professionell fridykare. Mario och en annan professionell dykarkille brukade göra detta titt som tätt när vi bodde på Long Island.

Otroligt eller hur!?

Äntligen ström

Inte lätt att försöka skriva på bloggen när strömmen går stup i kvarten varenda eviga dag. De senaste 24 timmarna har vi haft ström i kanske 6 timmar totalt. Mitt tålamod är inte på topp och elbolaget kan inte säga nåt som är av värde. Folk är i upprorstillstånd här och många har fått all möjlig slags elektronisk utrustning förstörd pga av detta. Detta utöver att man inte vet om man kommer att kunna laga mat, diska, tvätta, städa, duscha eller få sova i 35 gradig värme nattetid. Maten i kylen och frysen blir förstörd och man får passa på att äta upp så mycket man orkar innan det är förstört. I en familj på 4 är det heller inte så lätt att inte kunna spola i toaletten på en hel dag!! Vi måste helt enkelt investera i en generator som kan alstra lite ström. Imorgon är det demonstration utanför elbolaget i Marsh Harbor.

Ja, och så är ju Barfota banditen är fast... gamla nyheter. Men som sagt, inte lätt att hänga med i en IT värld utan ström.

och jag är fast i vågornas grepp!

Förra veckan fick jag min första riktiga surflektion av en kille som heter Blake. Det var helt otroligt!! Jag trodde väl att det skulle vara kul men att jag skulle bli helt fast i det trodde jag verkligen inte! Vågorna var rätt höga för en nybörjare så det var tur att Blake var med för expertråd. Bara att ta sig ut förbi brytpunkten på vågorna var en kick i sig för man fick snabba sig på så att man inte fick dem över sig. När man inte hann så skrek Blake
-DYYYYK!!!!
Bättre att vara under vattnet än över...
Han visade också hur man måste krama brädan som en groda och rulla ner i vattnet upp och ner i andra värre scenario! Spännande, men några sådana scenario vill vi nog inte ha. Både jag och Mario lyckade att paddla ut till vågorna och sedan ta oss in ståendes på brädan. Vilken bedrift!

Stormen Bonnie har precis dragit förbi oss och börjar nog avta lite nu, stormen drar vidare och lämnar efter sig höga vågor. Men vår surfexpert är sjuk så det blir nog ingen surfing på några dagar.

Leah växer så det knakar och och hennes framtänder har äntligen börjat bryta sig fram. Hennes tandkött har varit svullet och blått, men nu har det äntligen lättat. Hon kan nu stå och hålla sig i med en hand och har också upptäckt att man kan flytta på möbler. Detta till Enzos förtjusning.



Vem har kraschat bilen? Inte lätt att veta nu för tiden!



Leah är väldigt förtjust i storebror och vill hellst av allt väcka honom när han sover. (lägg gärna märke till den gosiga filten som Enzo har över sig, den har jag virkat för ett par år sedan. Vilken bedrift!)



Ut på promenad...





Nu har vi ström så det gäller att ta hand om allt som man kan göra när man har den lyxen.

Kram på er.


ta fast tjuven!!

Det verkar som barfotabanditen har flytt till en ö söder om oss i en stulen båt. Det har varit 7 villainbrott sedan i söndags på huvudön Abaco men nu verkar det alltså som banditen inte är kvar där.

Kolla även in detta klipp som visar våra trakter på TV!! Amerikanska reportrar är här och rapporterar ifrån Abaco! Jag och ungarna går förbi CurlyTails varje gång vi är i Marsh Harbor.



Killen har varit på rymmen i två år och bland annat stulit 5 plan under den tiden. Och nu är han på Bahamas. Vanliga människor bokar biljetter på internet, han snor ett plan och flyger hit själv. Grattis!


barfotabanditen...

Leah och jag på båten till Marsh Harbor. Bilderna är tagna av en god vän för drygt en månad sedan.







Nu har vi hört att det befinner sig en amerikansk rymling, kallad "the barefoot bandit" i Marsh Harbor (alltså inte vår ö men dit vi brukar åka för att handla) !!! Han har tydligen varit på rymmen i 2 år och har landat ett, vad jag förstår, stulet plan på ön!!! Polisen söker efter honom och de säger att han inte är känd för att vara våldsam men att han bryter sig in i hus, stjäl båtar och andra fordon. Varför han nu kallas "the barefoot bandit" vet jag inte men vi håller uppsikt och låser dörrarna...


Eliten nästa?

Världens nästa Kelly Slater?



Lillasyrran lär nog snabbt haka på så fort hon är fysiskt kapabel. Hon hakar på det mesta som Enzo hittar på. Storebrorsan är en stor idol.


eftertraktade shorts

Som jag förut har skrivit så har vi haft besök av en professionell surfare som heter Kelly Slater. Han tränade fridykning och annat med Mario här på ön.

Så här ser Kelly ut i sitt bästa element...

  www.arborcollective.com/tag/surfing/


 
http://www.surfingwalls.com/wallpaper/Kelly-Slater-Quicksilver-1/

En väldigt trevlig kille som råkade lämna ett par shorts när han åkte härifrån. Mario frågade honom vad vi skulle göra med shortsen, behålla dem till nästa gång eller skicka dem?? Kelly sa att vi fick göra vad vi ville med shortsen, eller.... släng dem, sa han, de är nog lite trasiga.

 www.surfdome.com


Eftersom detta, enligt vår mening var högstaklassen av ett second hand klädesplagg så kan det ju inte slängas. Vi kunde inte heller se att de var trasiga. Så vi berättade vad vi hade i vår ägo för en lokal surfkille som jobbar med Mario. Han blev eld och lågor över shortsen och ville naturligtvis ha dem. Innan vi gav bort dem så sa jag att vi kanske borde ha sålt dem till högstbjudande på internet! HHmmmm.... Surfkillen kom och hämtade sina nya shorts och sa att han skulle behålla shortsen själv men det säkert skulle gå att tjäna en slant på att sälja dem också. Säkert!

Vi bugar och tackar iallafall för den fina kameran som Kelly gav till Mario. Det är en kamera med vattentätt "hus" som man kan spänna fast på sin surfingbräda eller annan sportutrustning och man kan också ta undervattensbilder med den. En vid vinkel gör att man får med mycket på bilderna.

Efter att ha tagit denna bild så inser jag att mitt hår börjar likna ett lejons man. Dax att ta fram saxen kanske, någon hårfrisör lär jag inte hitta här.












vidvinkel

Mario har fått en undervattenskamera med... vidvinkel objektiv, tror jag det heter. Kameran var en present ifrån världsmästaren i våg-surfing, Kelly Slater. Kelly var här och ville lära sig fridykning av Mario så det var så de lärde känna varandra.

Det blir väldigt trevliga bilder och det ska bli mycket roligt att snart få ha lite bra undervattensbilder.

Så här ser Enzo ut på altanen i vidvinkel:



Som ni ser så är det biltvätt på gång.

Idag är det regnigt, vilket är bra för det har varit mycket torrt och varmt väder länge nu. Hoppas att strömmen håller i sig


RSS 2.0