Skogens flamma

Kommer ni ihåg de där träden som jag berättade om som hade konstiga bruna "ruttna bananer" hängandes i träden? Trädet kallades för "flame of the forest" men det var lite svårt att förstå var det namnet kom ifrån. Här kommer en bild och man kan då lättare förstå var namnet kommer ifrån. När ett sådant träd står mitt ibland skogens alla gröna träd, ja då ser det ut som en enda stor flamma...



Här ser ni små fötter som är redo att doppa sig i Atlanten.



Enzo har en bok som beskriver en massa tunga fordon som arbetar med bygge och vägarbete och annat... Men idag så fick vi beskåda något som inte ens fanns med i boken. Vi sitter kattvakt denna vecka och bor då i ett hus vid kanalen. När vi kom ut på morgonen så stod det en grävskopa på vattnet!!!! Ja den stod på en gigantisk pråm och den grävde i vattnet!!! Både Enzo och jag gjorde stora ögon och vi gnuggade oss ordentligt i ögonen. Grävskopan grävde ner i vattnet efter sand och la upp sanden på pråmen. Det var ett fasligt liv och passade inte riktigt in i den annars så tysta omgivningen... Men Enzo fick se hur GRÄVSKOPA PÅ PRÅM ser ut. Spännande!




Enzo undrar om morbröderna L och W har sett något sådant? Han har lärt sig att vinka nu och vinkar till er alla...

Stora kramar ifrån oss

småfotsplask

Idag har lillen fått plaska med fötterna i havet. Han tyckte det var ganska skrämmande.Vi gick dit kl 6.30 imorse eftersom vi inte ville ha värmen och den starka solen. Det var lågvatten och vattnet var klart. Det kom små minivågor och det kan hända att det var för mycket intryck för honom. Den stora stranden och det platta stora havet kanske ser lite skrämmande ut för en bebis om man inte är van. Men nu är det iallafall lagom varmt för honom i vattnet så vi ska nog göra det till en morgonrutin. Det var ganska skönt att komma ut tillsammans så dags.

Hoppas sommaren har kommit till er! Puss och kram.

Att vända ryggen till

Hur kan man vända ryggen till.......



DET HÄR:



Det är precis vad de föregående hyresgästerna har gjort.

OBS personerna på bilden är inte personerna som har ignorereat dammet (för att minnas det där ungdomsprogrammet på 80 talet tror jag, vad hette det nu igen?? De hade alltid en läsar film och då sa programledaren (var det Maritn Timell???): "personerna i filmen är inte de som har skrivit brevet"....) Ha ha ha jag satt som klistrad, kommer jag ihåg...

Ovanstående dammråtta är historia och hemmet är ganska rent nu.

Idag har det regnat och åskat hela dagen. Trots att mina plantor var under tak var jag tvungen att ta in gurkplantan för den mådde nog inte så bra i blåsten. Den är bara 5 cm stor men jag har nu ändå bundit upp den med en pinne. En vän till mig säger att gurkor inte växer bra här, men jag måste ju ändå hoppas att hon har fel. Vi väntar på gurkor med spänning.

Lillen och jag vill kunna sjunga

Här dansar herr Gurka
både vals och masurka...

Och titta på våra egna gurkor.

Väx lilla gurkplanta väx, imorgon blir det vackert väder.

Hmmm nu kom det mera blixtar och dunder och mera REGN... Men det behövs nog det har varit torrt länge.

Tittut

En liten nybadad kille säger tittut!

Litet roar barnen brukar man ju säga och idag så stämde det verkligen. Jag skulle flytta en stor grön kudde ifrån soffan och la den tillfälligt framför lillen. Han fullkomligt skrek av glädje och skrattade högt och tittade på kudden, tog på den, skrek igen, skrattade, tog på den igen.... Ja det fanns ingen ände på lyckan. Han var helt såld och förtrollad av en gammal soffkudde. Glädjen smittar av sig och vi tyckte alla att dagen kändes väldigt rolig.

Tack för glädjen... 


Vår omgivning

Här kommer ett par bilder på vår omgivning. Första bilden är tagen ifrån uteplatsen. Vi bor inte på udden längre, men det är bara en kvarts promenad dit så det gör inte så mycket. Enzo och jag brukar gå en promenad längs kajen ibland på morgarna när allt är tyst och lugnt.



Vi bor på nedre botten. Mina tomatplantor har kommit upp så vi väntar med spänning på tomaterna. Mario pratar med plantorna varje dag så att de ska växa fortare. Vi har verkligen haft planteringsmani. Vi har även planterat gurka, paprika, gräslök, persilja och mullbär. Mullbärsfröna har jag fått av den svenska kvinnan som bor här och hon har ett mullbärsträd. Hon påstår att de växer på Gotland men jag har aldrig hört talas om dessa bär. Men jag fick smaka och blev eld och lågor. De smakade som björnbär fast mycket sötare och godare enligt min smak. De ser även ut som björnbär fast de är mycket längre. Sedan har jag tagit skott av basilika och mint.




Kramar ifrån oss.

Autograf träd

Tillbaka till temat "roliga träd". Detta träd kallas för "Autograph tree" eller för "Signature tree".



Väldigt passande eftersom löven är kända för att vara bra att skriva på. Ta något vasst och använd det som penna. Vips så har du skrivmaterial.



Löven är mycket tjocka och hårda och det sitter vita bollar i träden som väldigt sällan blommar. Men när de blommar så blir det en helt fantastisk blomma som inte går att beskriva. Jag har bara sett den blomma en gång och det var tack vare att min Australienska vän tog hem en av blommorna och visade mig. Hon sa: skynda dig dit och titta, jag tror inte att de blommar så länge." Så jag cyklade dit, men blommorna var redan stängda.

Nu bor vi precis vid detta träd så jag kommer att titta varje dag för att se om det blommar igen. "Den som väntar på nåt gott..."

Bästa tiden på dagen

Eftersom det blev några dammbilder så måste jag nu lägga in ett par bilder som fräschar upp lite. Här kommer först en bild ifrån en morgonpromenad. Ibland går jag en promenad vid 6 för att få en stund för mig själv innan Mario går till jobbet. Det är väldigt vackert att gå så dags, men inte alltid att jag orkar upp. Drömmens värld är ju också ganska vacker när man sover så gott.



Här kommer en bild på lite basilika. En svenska som bor här har gett mig krukan att ta hand om medan de är hemma i sverige i 6 månader. Jag har även planterat 7 tomatplantor på vår altan så vi får se om vi får egna tomater snart...

Nya lyan

Här kommer en bild på vår flyttstädning. Det är allrummet/köket ni ser.



Så här såg det ut i köket. Bra flyttstädning???


Mera flyttröra...


Kolla in fläkten. Skulle ni vilja att den viftade runt luften i ert sovrum? NEJ TACK! Jag vill passa på att tacka min kära mor som under min uppväxt "lärde mig" att torka damm. När jag fick till uppgift att städa ett rum så skulle hon sedan gå in och INSPEKTERA städningen. Hon brukade leta upp något ställe som en oerfaren städare inte städar på och så drog hon med fingret där... DAMM. Jag har därför blivit expert på att hitta alla ställen där damm lägger sig. Nu vet jag att jag är evigt tacksam för dessa inspektioner, eftersom jag nu på samma sätt inspekterar vårt hem och allt eftersom dammet försvinner så börjar lukten också att försvinna. Tack kära mamma för att du har lärt mig nyttiga saker i livet!!!!



Lägg också märke till det enormt "vackra" gardinerna, eller vad det nu är. SNÄCKOR. Ja det är snäckor på allting. Tallrikar, lakan, täcken, kuddar, muggar, sängramen, tavlor, duschdraperier,....ÖVERALLT bilder på snäckor. Och hela lägenheten var full av riktiga snäckor som prydnad. Vi har lagt dem i kartonger eftersom vi hellre tittar på dem i havet. Och det blir ganska grillrigt att titta på överallt. Men lillen låg en dag och tittade på gardinerna, och han fick stora spelet och var helt exalterad och skrek av förstusning. De måste varit väldigt vackra för honom. Tur att någon tycker om mönstret...

Lillen har bland annat fått en bok ifrån sin mormor och i boken hoar ett barn som en uggla. Han har lärt sig detta idag och jag trodde knappt det var sant, men han hoar faktiskt. KUL bok mormor.

Kram till er

DAMM

Jag har haft lite problem med att komma ut på nätet och dessutom har vi STÄDAT OCH STÄDAT i vår nya lya. Jag försöker att lägga till bilder med det vill bara inte. Vet inte riktigt vad som är fel.

Ja det var verkligen äckligt i vår lägenhet. Vi var uppe till 3 första natten och städade. Bakom sängen var det tjocka lager av damm och gardinerna var som en enda dammtåtta. Fläkten i sovrummet var svart och smetig!! Hur har dessa männinskor kunnat bo i skiten undrar vi. Jag menar det var inte vanligt damm som man kan torka bort med ett finger. Det var liksom kletigt så som det blir ovan en spis... Sedan upptäckte vi skåpet där luftkonditioneringen finns. Filtret, som ska bytat en gång i månaden, hade väl suttit där i en evighet och allt var bara fullt av damm. Torktumlarens filter hade nog heller aldrig bytts eftersom allt var helt igengrott. Tog bort detta filter och det såg likadant ut BAKOM filtret!!!! Det tog nog en halvtimma att bara dammsuga ut allt detta damm ur torktumlaren. Jaa, som ni förstår så kan listan göras väldigt lång. Som tur var hade vi lånat en ihopfällbar säng till lillen och han fick ligga i den vid en av de öppna dörrarna (ja efter att jag hade rengjort hela myggnätsdörren först förstås. Det kom nog inte in någon luft genom den dörren innan....

Folket som hade bott där var Indier och det stank indiesk mat i hela huset, men det börjar sakteliga försvinna nu...

Tillbaka till städningen

KRAM


RSS 2.0