Mitt yoga-smultronställe

Förena kropp och själ.

Pavillongen är ett perfekt ställe att träna Yoga på. Idag var allt stilla. Kl 8 är det inte många männsikor ute. Bara ödlorna verkar ha bråttom att få gjort vad som nu ska göras om man är ödla...



Solhälsningen får leva upp till sitt namn när solen just har gått upp.



Ingen i sikte bara fotspår i sanden.



Gångvägen därifrån är också behaglig.



En bra start på dagen.



Havet ligger kvar. Blått och mäktigt.


Skörden kommer!

Upptäckte att paprika har börjat växa!!! Jippi! Kolla in minipaprikan:




Vi har även kunnat skörda en massa småtomater, basilika i mängder samt persilja, gräslök och purjolök.



Mina avokadoträd är jättefina och växer så det knakar. Gurkplantan dog nästan i blåsten men det kommer upp nya grenar på sidan... Gurka mår nog bäst i växthus och inte i den här Karibienblåsten.

Är det en hund jag har?

Min son är så lustig på många sätt och vis. Han är en stor källa till glädje i vår familj. Ibland verkar det som om han är en hund!!!

1) Han slickar och nafsar på hälarna!!! Helt plötsligt när man sitter vid bordet så känner man något slabbigt på hälen och så tittar man ner och då ser man bara en blöj-stjärt som sticker upp. Han är då fullt uppe i att slicka på hälarna. Det tycker vi inte är så fräscht så vi säger åt honom så klart. Då blir han arg - han verkar tycka att det är bra att göra så...

2) Han morrar när han blir arg. Ett dovt brummande läte kommer ifrån halsen när han inte får som han vill. Ibland gör han samma läte om han råkar springa in i något så att han slår sig lite.

3) Han lämnar dregel-pölar efter sig och dreglet  hänger ifrån läppen och kan bli ganska långt innan det går av.

4) Han slickar myggnätet rent! (Ja jag försöker ju naturligtvis att hålla det så rent som möjligt med vatten och en trasa, eftersom jag vet att han är där och slickar titt som tätt.

Här kommer ett par bilder på det slickande barnet. Lägg märke till saliv-spåren...




Han är mycket noggrann och lämnar inget åt slumpen.



Hi, hi, hi... visst förgyller han tillvaron!!! Men han är väldigt gullig också och kramas och pussas gärna.



Men hellst av allt läser han en bok. Gärna så fort han vaknar, kl 6 på morgonen.



Kram på er

Städar-nostalgifenomenet

Varför kan jag aldrig röja i lådor utan att "fastna" med uppmärksamheten någon annanstans. När jag ska städa så hittar jag alltid något sååååååå intressant och roligt och kanske lite nostalgiskt så jag glömmer helt enkelt bort att städa. En timme senare inser jag att jag har gjort en större oreda än innan och river ihop allt och ner med det i lådan igen. Får städa en annan dag.

Varför gör jag så??? Idag så kom det där städar-nostalgifenomenet över mig igen. Jag hittade gamla dagbokspapper ifrån en Egyptenresa som jag gjorde med min goda vän Emma. Vi gjorde resan precis innan sista terminen på sjukgymnastutbildningen och det var en resa där vi fick skratta väldigt mycket. Vi bestämde oss för att skriva en "rolighetsdagbok". (Vilket i övrigt är en suverän idé för vanliga vardagslivet också) Varje gång det händer något riktigt roligt - skriv ner det i en rolighetsdagbok! Sedan har du en bok som du kan ta fram under regniga dagar då du vill skratta lite. Mycket bra idé anser jag.

Här kommer ett utdrag ur vår rolighetsdagbok



Vi beskrev ofta situationer som vi tyckte var komiska. Så idag fick jag sitta här och vara nostalgisk istället för att städa. Tack Emma för den roliga resan. :)

Sonen har varit magsjuk! Jag lät honom smaka på couscous och tyligen så gjorde magen uppror. Han spydde hela natten tills det inte fanns något kvar i magen. Mario och jag turades om att hålla honom upprätt eftersom Enzo hulkade när han lades ner. Stackars liten. Man känner sig så maktlös. Men idag är han bättre och han har både ätit och druckit så förhoppningsvis så är magen på bättringsvägen.

Här kommer mina svar ifrån moralmammans utmaning om att skriva 7 saker om sig själv...

1) Jag får alltid hicka när jag knaprar på hela morötter men aldrig när jag äter rivna morötter.

2) När jag var liten ville jag heta Annika!!! Jag läste häst-böcker om en tjej som hette Annika och en häst som hette Turk.

3) När jag är nervös måste jag gå in på toaletten och göra grimaser. Sedan kommer jag ut mycket lugnare. (Detta var mycket användbart före muntliga tentamen)

4) Jag gillar att simma ner till havsbotten och titta upp på ytan.

5) Jag gillar att träna Yoga för att det känns så bra i kroppen och själen.  Min favorit asana är warrior III eller standing T. Här kommer en bild på "standing T" i Egypten.



6) Barfotalandet Maldiverna kommer alltid att ha en varm plats i mitt hjärta. Bodde på en liten ö i två år och lärde mig massor om mig själv, om kulturkrockar, om relationer, om havet, värderingar m.m. Här kommer en bild därifrån.



7) Jag är livrädd för leken "anden i glaset" och gick hem när mina kompisar ville spela det när jag var liten.

Det var allt för idag. Jag kommer inte att skicka utmaningen vidare. Men det var en kul grej att skriva om iallafall.

kramar

Lerkrukor är bra!?

Mina plantor har bott i lerkrukor tills nu.

Jag har en viss kärlek till lerkrukor eftersom min mamma hade en massa plantor i lerkrukor och jag har för mig att plantorna mår ganska bra i lerkrukor. Jag känner mig lite "som hemma" när jag har lerkrukor. Och dessutom har jag resonerat så att lera är naturmaterial och om jag var planta skulle jag hellre stoppa ner rötterna i lera än i plast. Jag har också föreställt mig att lerkrukorna är hantverk!! Trots att de antagligen är gjorda på industriell väg så ser jag framför mig hur en liten knubbig gumma med scharlott om håret har stått och drejat mina krukor i en liten stuga på landet...

När jag skulle handla krukor köpte jag de av lera som fanns och frågade om de skulle få in fler.
-Jo, sa killen, det får vi nog men de flesta köper ju plastkrukor eftersom lerkrukorna bara går sönder.
-Himla dumt folk, tänkte jag. Det beror väl på att folk inte är aktsamma om dem då!!!!???

Hå, hååå, ja, jag...., Nu fattar jag!!!! Tre månader senare inser jag att det var JAG som var korkad och inte fattade att de BLÅSER OMKULL. Detta är Bahamas! Blåst, blåst och åter blåst.  Det spelar ingen roll hur skyddat man tror att krukorna ställs. (Ja det skulle var inomhus i så fall) De blåser omkull!!! Och killen i affären hade rätt. De går sönder.

Det är väldigt synd, och jag gillar INTE att säga det, men det får bli plastkrukor hädan efter. Gumman på landet får dreja krukor till någon annan...

Bahamas-vintern har kommit för att stanna

BBBrrrr. 13 grader och blåst. Min gurkplanta gillar INTE läget. Den är för stor att ta in så jag vet inte om det klarar sig. Vi bylsar på oss luvtröjor och sockor. Lillen hade mössa på sig. Vilken tur att jag tog med en mössa hemifrån. Mario undrar om vi ska sätta på värmen? Värmen? Jag visste inte att vi hade värme. ... 

Imorse  följde Enzo med mig på Yoga. Mario jobbar idag och jag hade tidigare frågat Yoga-deltagarna om vi skulle ställa in Yogan eller om jag skulle ta med mig lillen. Ta med dig honom sa de... Sagt och gjort. Enzo fick springa omkring i "Yoga-baren". Jag hade med mig en lekhage också ifall han skulle envisas med att närma sig trappen till stranden. Men han skötte sig hyfsat och lekte samtidigt som han kollade in vad vi sysslade med.

Jag har fått tillbaka min dator idag. Utan virus!!! JIPPI. Jag har inte hunnit att ta några nya bilder så det får bli en gammal bild på en lågvattens-lagun. En bild som jag hoppas kan värma både er och oss.


delfinen

Vi satt och åt frukost idag och då ser vi en stor delfin som simmar förbi utanför. Enzo har aldrig sett en delfin, så vi förflyttade oss i superfart ner till kajen ifrån frukostbordet. Delfinen simmade lugnt längs kajen men jag fick halvspringa för att hinna med. Jag lyckades att hålla delfinens tempo så att Enzo hann se. Enzo skrattade hela tiden, men jag vet inte om han skrattade för att han såg en delfin eller om han skrattade för att vi helt plötsligt slängde oss ut på en rask promenad. Han tyckte det var roligt iallafall... Delfien blåste ut en massa luft varje gång den kom till ytan och det var ett ganska mysigt ljud i morgontystnaden.

Delfinen simmade ut till havs och där stod vi kvar och tittade efter den, Enzo hade frukost-haklappen på sig och en massa havregrynsgröt i ansiktet. Vi gick tillbaka och åt upp vår havregrynsgröt och pratade om den fina delfinen.  

Kram


fattar ingenting

Jag har tänkt många fula ord om mina två datavirus de senaste dagarna. Virusen är fortfarande där trots att jag har ominstallerat programmet ifrån backup. Det är två "trojanska hästar "och de är bra mycket smartare än jag!!!!!  Jag blev så arg så jag har inte rört datorn de två senaste dagarna, orkar inte ens tänka på det. Måste lämna in datorn till någon mer kunnig filur.

Annars är allt bra med oss. Enzo har haft en komis här hemma idag och det tyckte de var riktigt roligt. De brottades ett par gånger och båda gångerna var Enzo överst trots att han är 6 månader yngre. Men det var ju bara på skoj och killarna skrattade...

Enzo har kommit in i en puss-period och vill pussas mycket. Igår sprang han fram och tillbaka mellan mig och Mario och fick pussar, pussar och mera pussar. Han kan nu bl.a. säga BOK, TACK, och DUCK (anka) och han anväder dem i sitt rätta sammanhang. Jätteroligt tycker vi.

Kramar ifrån oss

Meningslöst!!

Jag har fått virus i min dator... Man blir så ilsken. Så meningslöst att något faktiskt sitter där och spenderar tid på att skapa dessa för att förstöra för andra... Vad är det för mening med det???

Så nu sitter jag här och spenderar en massa tid på att få bort det meningslösa viruset.

Vad gör Enzo just nu?? Han står här och skakar på huvudet så att saliven skvätter åt alla håll. Nästan som en dreglande hund. Man ser dregelspår på golvet och då vet man att Enzo har varit där.

jag måste prata svengelska

Hur säger man på engelska: "Jag är kissnödig"??

Det finns, vad jag vet, inget ord som betyder "kissnödig" på engelska. Som svensk kanske man gärna vill översätta det med:
 
"I have to pee"  

Men säger man det runt någon amerikanare så rynkar de på näsan och tycker att det där var mer information än vad de ville höra.

Alltså får man pussla ihop en massa småord och säga

"I have to go to the bathroom" eller " I need to use the restrooms/ladiesrooms"

Vad man sedan gör därinne är var och ens ensak tycker nog de. Är det väldigt svenskt att tala om exakt VAD man ska göra inne på toaletten? Tänk efter...  Nu ska jag slå en drill... Jag måste pinka... Jag måste skita... Som svensk är man nog van med det men man får akta sig på den här sidan av Atlanten...

Själv tycker jag att när jag är hemma med familjen så tycker jag det blir lite jobbigt att säga "I have to go to the bathroom" så jag har hittat på ett nytt ord: "peeish"... I am pee-ish.

Ett annat ord som jag saknar är "diska"... Jag diskar. Översätt det på ett bra sätt. "I am cleaning the dishes..." I am washing the dishes..." Eller har ni några bättre förslag. Jag har bestämt att det heter "I am dishing"

Enzo lär sig båda språken väldigt snabbt tycker jag, han förstår väldigt mycket både när jag och Mario pratar så det känns skönt. Största delen av tiden hemma går Enzo omkring och säger "bok" och pekar på bokhyllan. Om man inte har tid att läsa en bok just då så låter det BOK BOK BOK BOK BOK BOK och han försöker att klättra upp i bokhyllan eller upp i knät om han redan har en bok i handen. Hans favoritbok just nu är en bok som handlar om en hungrig larv som äter och äter och blir en fjäril.

kramar

Slottet på höjden och en toarulle på vift...

Vi har varit och tittat på fler möjliga boenden. En av hyresvärdarna bodde i ett hus på en höjd som liknade lite som ett slott.



Hon hyrde ut bottenvåningen på det gröna huset ni ser på bilden nedan.



Det var ett mycket lungt område och det bor en fembarnsfamilj mitt emot som vi känner sedan tidigare, så det var lockande tyckte vi. Det var två sovrum och allrum och kök men väldigt dåligt med förvaringsutrymmen, det var det enda som vi tyckte var negativt. Men å andra sidan var det helt nyrenoverat och det var mycket fräscht.



Det fanns en terass som skulle passa bra att ha mina plantor på. :)



Man skymtade havet ifrån terassen.



Prismässigt låg det inom våra ramar men vår favorit på lägenhetslistan är fortfarande lägenheten i det gröna huset som jag har visat bild på tidigare. Dessvärre är det alternativet dyrare förståss...

Enzo springer omkring i lägenheten nu och han ser väldigt rolig ut när han hittar på en massa bus. Idag sprang han in på toa när jag bara öppnade för att hämta något. Då gick Enzo och roffade åt sig toarullen och sprang iväg samtidigt som han tittade på mig med en min som såg ut som :

"HA HAA.... JAG HAR DEN NU!!!!"

Han vet att han inte får leka med toarullen och han tittade som sagt på mig när han sprang iväg och han sprang raka vägen in i väggen. Snabbt som sjutton reste han sig och sprang vidare med toarullen. Jag kunde inte hålla mig för skratt, det var bara för komiskt.

Kram till er.

Bahamansk Halloween

Även på Bahamas kommer det barn och säger "trick or treat". Hemma säger man nog bus eller godis tror jag. Men jag fick reda på att det egentligen inte handlar om bus, utan ett trick!!! Alltså om man inte har godis att ge så kan man göra något slags trick, till exempel ett kort-trick eller liknande...

Så här såg monstrena ut ikväll.



Jag blev mest rädd för det där lilla gröna monstret. Han var läskigast.


RSS 2.0