Strömmen gick på födelsedan...



Jag började lägga in dessa bilder igår men då gick strömmen och vi var strömlösa i 7 timmar plus 2 timmar på kvällen. Så nu är det bäst att passa på innan allt blir svart igen...

Här kommer bilderna ifrån en tidig födelsedagsmorgon på stranden.







Leah verkade tycka att hatten var överflödig idag.



Vi skulle ha gjort en massa godsaker till födelsedagen med det blev ju lite svårt utan ström. Vi har gjort färdigt det nu på morgonen istället så det blev lite försenade födelsedags godsaker. Det blev chokladgodis och limesorbet. MMMmmmmmmm.....

Min make gav mig Yoga DVDs och en bok av David Swenson i födelsedags present så nu sitter Enzo och jag och tittar på Yoga DVDn och äter sorbet och choklad... Leah sover.


Att spotta eller inte spotta.

Lillan börjar snabbt att ta ifatt på sin storebror och vill vara med överallt. De kryper tafatt runt hela huset och leker som bara den och jag har funnit ett dilemma. Ett spott-dilemma. Det började med att Leah började prutt-spotta sådär som ungar gör... Enzo var naturligtvis inte sen att haka på så då satt de där och spottade på varandra. Grejen är ju att Enzo är mycket större så det bara sprutar spott på Leah.

"Så får ni inte göra säger jag till dem..."
"Enzo gör inte så, du måste ju visa henne att man inte uppför sig så..."

De fortsätter och spotta på varandra och Leah fullkomligt gapskrattar. Hon tycker att det är JÄTTEROLIGT att bli spottad på!! Enzo skrattar också, jättekul att spottas tycker de båda två!

Så... ska jag låta dem ha roligt och spotta på varandra... eller ska jag avbryta den roliga leken och lära dem HYFS?



Här har ni den lilla spott-maffian.


Magnifikt

Nu har jag nog blivit gammal... Jag längtar efter att få gå upp jättetidigt på mornarna och njuta av friden som finns just då. Det är obeskrivligt vackert en tidig morgon... och tyst.









Det är ännu mer magnifikt att få komma hem till dessa guldklimpar...




Kan sommarn va slut snart?

Det är nog inte så ofta att man längtar till vintern. Men bor man på Bahamas så blir det ibland liiiite för mycket värme på sommaren. De senaste veckorna har varit HETA. Över 40 graders värme i skuggan och fuktigt som bara den.

Jag har lyckats att hitta ett solparasoll här på ön att köpa så nu blir det iallafall lite skugga när vi MÅSTE gå till stranden när strömmen går.... och det gör den nästan varje dag. Det blir så olidligt hett inne att Leah inte står ut. Och vi kan inte heller öppna fönstrena eftersom vi är de enda huset på gatan som inte har en generator att sätta på när strömmen går. Så öppnar man fönstrena så får vi in en massa diesel avgaser. Inte för att det skulle hjälpa att öppna fönstrena eftersom det inte finns en vindpust i närheten, men som svensk så tror man ändå att det skulle hjälpa att öppna fönster för att få kyla.

Nu förstår jag varför Afrikaner bygger lerhyddor utan fönster!

Jag vill ha en lerhydda!

Den bästa tekniken för att hålla huset någorlunda svalt är att hänga för allt man har för fönstrena så att det inte kommer in minsta solglimt. Men vi har varit tvungna att vara på stranden i timtal med tjocka lager med solkräm eftersom vi kan svalka oss lite i havet där. Parasollet lär komma till användning eftersom vi har försökt att klämma in oss under Leahs lilla parasoll till vagnen.

Det komiska är att Leah nu har intagit en ganska mörk hudfärg!! Trots att hon har suttit i skuggan mest hela tiden. Hon har definitivt den mörkaste hudtypen av oss alla.

Här bjuder vi på en strandbild som togs för ett par veckor sedan.



Lillan har redan prioriteterna klara för sig. Skugga hamnar rätt högt upp på listan...




Grattis Mario!

Eftersom jag skriver pa en annan dator idag sa blir det lite konstig text. Hoppas ni forstar vad jag skriver...

Vi har kant oss valdigt lyxiga idag eftersom vi har haft strom nastan hela dagen. Det ar Marios fodelsedag och vi har varit INNE for en gangs skull... De senaste dagarna har vi varit tvungna att vara ute pa grund av stromavbrott.  Vi ser val ut som pepparpakor allihopa eftersom det har helt enkelt varit for varmt inne utan luftkonditionering. Och inte har vi kunnat oppnat fonstrena heller pa grund av att alla husen runt omkring oss har diesel-generator!!. AAAAA sa skont att fa sitta INNE nar solen skiner!!! Svalkande luftkonditionering var uppskattat av barnen ocksa som nu slipper att bada i svett i 40 graders varme. UT med varmen... UT!!

All maten i kylen och frysen fick slangas eftersom strommen var borta i nastan tva dygn. Det luktade inte sa varst gott i kylen efter det.

Mario har fatt presenter och en av dem var en monofena som han fick av sin goda van. Sa slipper han dyka barfota...



Laskigt det ser ut va? Sanningen ar den att Mario faktiskt gillar att dyka utan fenor, det ar en egen gren i fridykning, men han ville garna ha en monofena ocksa. En monofena ar alltsa en fena som man satter bada fotterna i...

Av oss fick han ett inbundet fotoalbum med en blandning av favoritbilder pa oss och barnen och slakt och vanner. Det blev mycket uppskattat eftersom man mer sallan tittar pa kort numera nar de endast lagras elektroniskt. Fotoalbumet gjordes pa www.snapfish.com och jag tror att det finns en svensk sida med samma namn.

Sedan har vi bakat kladdkaka, atit glass, bakat bagels, lagat god mat och haft det valdigt lugn och skont.

Kram och gonatt!


hektiska dagar

Vår ö har invaderats av 250 bröllopsgäster den senaste veckan. Ett jättebröllop hölls på stranden i söndags och det har märkts på många sätt och vis att allt inte har varit som vanligt. Tilläggas bör att det bara bor 100 personer här, så ön har varit minst sagt överbelagd! Varenda bungalow och litet resort har haft fullt upp och min make har jobbat jobbat och jobbat... Varenda golfbil på ön har varit uthyrd, restaurangerna och barerna har jobbat på högvarv och man har kunnat se en och annan männsika på de annars så öde stränderna.

Vi har också haft besök av en god vän som ville ställa upp som barnvakt under dessa hektiska dagar. Jag anordnade Yoga för de bröllopsgäster som ville och det blev 6 timmar Yoga på 3 dagar.

Här har ni Yoga-stället!





Ett helt underbart ställe med fantastisk utsikt och stranden precis nedanför. Och som pricken över i så ligger denna uteplats rakt över gatan ifrån vårt hus så det var minst sagt lätt att ta sig till Yogan. Vi var där med barnen och tittade när yogan var över och Enzo gillade stället starkt! Här ser ni honom i hans nya haj-kläder.



Leah gillade läget minst lika mycket och låg och sov som en stock i de ljumma vindarna ifrån havet.

Under dessa dagar har vi också varit på skolan och hälsat på alla 5 barnen som går där. Det var väldigt intressant och Enzo var redo att börja skolan sa han...

Kanske har det med att göra att 3 av barnen var söta tjejer?



Vädret under dessa hektiska bröllopsdagar har varit strålande sol och stekande hetta. Jag antar att invationen av ön har satt öns resurser på prov eftersom strömmen har gått varenda dag och ibland har vi inte haft ström på 6-7 timmar. Man kan då lugnt säga att det är bäst att hålla sig utomhus eftersom det blir alldeles för varmt inne.



Nu har allt lugnat ner sig igen, bröllopsgästerna har gett sig av och så även bröllopsparet. Ett kalas på en halv miljon dollar är över och vi hoppas att paret får leva lyckliga i alla sina dar.

RSS 2.0