Vad sysslar han med?

Här får ni några exempel på vad min son sysslar med:

-Nu ska vi byta blöja, säger jag!!!
Då springer han iväg det snabbaste han bara kan till hörnet bakom hans säng. Där sätter han sig och kikar mellan spälorna. När man kommer närmare så kan han inte hålla inne skrattet utan faller ihop på golvet och skrattar men huvudet böjt framåt. Man måste lyfta upp honom därifrån för han sitter bara där och fnittrar om jag säger åt honom att komma ut. Denna procedur måste man gå igenom varje gång om jag inte bara tar honom och går iväg och byter... Det är alltid i samma hörn han sätter sig.

Han klättrar upp i sängen och slänger sig fram och tillbaka med huvudet först i kuddarna. Under dessa nedfall skriker han: VAH...............VAH......................VAH

När Enzo står utanför toalettdörren på morgonen och hör Mario spreja deodorant under armarna så härmar Enzo genom att säga:
-TSSSST. och så låtsas han spreja sig själv under armarna.

Ibland blir han så extremt arg (till exempel när han inte får leka med någonting) så att han biter sig själv i knytnäven!

Han vill lukta på allting: Kanel, persilja, basilika och anis hör till favoriterna. Och blommor förstås, även om de är av plast så luktar han och säger AAAAAAAHHHH efter att han har luktat. Nu har han fått en ny favorit att lukta på - morbror Ws handgjorda tavla av ull. Han stryker handen på ullen och luktar. AAAAAAAHHHHHHH. Vi kan informera W om att tavlan hänger ovanför Enzos säng. Tack säger Enzo, den var väldigt fin och luktar GOTT!!

Kram

Cykeltur

Enzo har fått sin första cykeltur i en cykelsadel...  Vi har lyckats att hitta en hjälm också så allt var i sin ordning.



Vi cyklade till Marios jobb och beundrade alla båtar.





Vi åt lunch och Enzo hittade på rackartyg som vanligt.

Kramar till er

Skurkaktigt

Undrar vad moralmamman kommer att säga om det här?

Har ni känt er som en skurk nån gång?? Har ni gjort något olovligt och sedan försökt att ställa det tillrätta innan det upptäcktes???
Det har jag och så här gick det till:

I villan där vi bor finns tre lägenheter. Den största lägenheten är själva huset där hyresvärden normalt bor. Den lägenheten har varit uthyrd till ett par, men nu har de flyttat ut. Dagen då de flyttade ut kom tjejen som hyrde där till mig och gav mig en massa saker som de inte ville ta med sig. (jag berättade tidigare om fotogenlamporna) Sedan gav hon mig en extranyckel till huset pga av att varmvattenberedaren finns där om vi behöver komma åt den. Hyresvärden bor på en annan ö långt härifrån så han kommer inte kunna komma hit hux flux om det skule hända något med varmvattenberedaren. Hon sa:

-Inte vet jag om ni får lov att ha den här nyckeln, men här är den iallafall för hyresvärden får ni ingen hjälp av om något händer.

Sedan sa hon:

-Ja vi har flyttat om lite möbler ifrån enrumslägenheten till vår lägenhet eftersom den står tom och ingen bor där... Det är ju inte att stjäla direkt eftersom möblerna stannar i huset.

När paret hade flyttat ut så tänkte jag på vad hon hade sagt om att flytta om grejer. Hmmmmmmm.... Möbler??? Visst behöver vi lite möbler! Vi behöver en byrå... Men jag tyckte att det var lite väl skurkaktigt att "låna" en byrå olovandes... Däremot så lånade vi alla bestick eftersom det är en bristvara i vårt hem. Vi hade bl.a bara två matknivar.

Igår ringde fastighetsmäklaren som ansvarar för denna villa och sa:

-Hej jag ville bara uppmärksamma er på att ägaren kommer att komma att bo i huset i några dagar. Jag ville inte att ni skulle bli skrämda av att höra någon eftersom ni nu bor själva i huset. Han kommer nog när som helst för hans plan har landat..."

Min första tanke var:

Hjälp!! Han har inga bestick!!! Han kommer att tro att det är de förra hyresgästerna som har snott dem!!

Men det är ju vi som har tagit dem! Ska jag knacka på och säga: hej här är besticken som vi råkade låna... Eller ska jag snabbt gå in i huset och lägga tillbaka besticken INNAN han kommer??? Ja så får det bli! Jag la snabbt Enzo i sin säng och sprang och rafsade ihop besticken. Endel av dem låg smutsiga i disken. Snabbdiskning!!! Sprang ut med besticken och nyckeln i högsta hugg. Tänk om han redan har kommit och så kommer jag inklampandes. Vad säger jag då? Ojdå jag hade visst en nyckel till ditt hus??? Tänk om han kommer när jag är där inne? Vad gör jag då?

1) Gömmer mig!
2) Försöker att få upp bakdörren och springer ut!
3) Säger hej och förklarar situationen, samtidigt som han kommer att tro att jag är en inbrottstjuv eftersom vi aldrig har mötts...

Alla möjliga scenario spelades upp i mitt huvud innan jag ens hade låst upp dörren. Jag SPRANG till köket och slängde i besticken i lådan och SPRANG ut. Låste dörren och kände mig som en riktig skurk.

Hyresvärden kom en kvart senare!

Skurk eller inte? Det får ni avgöra.

Vardag

Enzo och jag har varit på en morgon promenad och det var väldigt varmt redan kl 8. Vi gick till den lilla stranden i närheten och vi tittade på några tuppar i en trädgård. Här kommer några bilder ifrån promenaden.










Någon har varit rolig och satt upp den här skylten. För det är väl ett skämt!!??



Vi gick också förbi det där huset med den läskiga källaren som jag har berättat om i tidigare inlägg. Det var innan vi hade hittat vår nuvarande bostad. Det läsktiga källarhuset ser ut så här:

 
Det var väldigt billig hyra där, men den dåvarnade hyresgästen visade glatt alla rummen utom källaren. Där är källaren sa hon och pekade och vi fick gå ner själva. Utsikten var fin men den kan vi lika gärna titta på när vi går på promenader...



Kramar ifrån oss.

På landet

Enzo och jag har, tillsammans med vår svenska vän Ylva, varit och tittat på en Bahamansk farm. Det var mycket intressant på många sätt och vis och jag trodde att Enzo skulle bli eld och lågor över att se djuren... Han älskar hundar och katter och skriker för full hals så fort han ser några. MEN... på gården fanns en traktor mitt ibland alla tuppar och höns. Traktorn fick naturligtvis mest uppmärksamhet av Enzo. Den bara stod där rostig och gul, men åååååå så underbar, tyckte Enzo!!!



Nedanför sprang tupparna och mopsade upp sig.



Vi tittade på söta lamm, gäss, ankor, små kycklingar och en massa, massa fruktträd och grönsaker...

Men inget imponerade på Enzo såsom en sandhög. Han ville INTE klappa på några söta lamm! Han skulle gräva. Två andra barn var också där och grävde.



Vi åkte hem med massor av sand i byxorna.

Idag har jag fått två oljelampor!  (eller fotogenlampor heter de nog) Jag har aldrig ägt en fotogenlampa och anledningen till att jag fick dem var att våra grannar skulle flytta till Virgin Islands och inte ville släpa med sig dessa lampor. De är bra att ha i orkantider när det kan vara strömlöst länge. Jag var naturligtvis tvungen att tända dem och de var riktigt mysiga.



Kramar ifrån ett äntligen regnigt Bahamas. Vi har inte sett regn på flera månader.

Vill ni se stjärnor?

Kolla in de här rockstjärnorna!!!





Inte trodde jag att jag skulle få se denna syn hemma i ett vardagsrum. På bilden syns vår vän C, Mario och brodern till Cs fru.

Vad gör de? Jo de spelar Wii ROCKSTAR, altså ett slags TV spel där man är med i ett band. Instrumenten är speciella TV-spels instrument som känner av hur man spelar. Spelar man bra så får man applåder och man kan "låsa upp" nya rocklåtar. Man hittar altså inte på sina egna låtar, utan man spelar kända låtar och TV-skärmen talar om hur varje spelare ska spela. Det är någon slags förenkling av noter samtidigt som man ser "stjärnorna" på skärmen. Den som sjunger får texten överst i rutan.

Är man dålig blir antingen hela bandet utbuat, eller också blir en medspelare utesluten om resten av bandet spelar bra.

Först tänkte jag att det var en typisk killgrej. Men sedan satt jag där själv och spelade trummor och även sjöng!!!! Ha ha ha. Jag måste säga att det var ett roligt TV-spel där man övar sin koordinationsförmåga.

Nu har vi varit och spelat ROCKSTAR flera kvällar i rad. Vi har fått skratta mycket åt våra egna dolda
"talanger". Om ni undrar vart Enzo håller hus medan vi rockar, så ligger han och sover i en resesäng i ett av deras sovrum.

Det finns något som heter Wii FIT också. Där finns flera sporter och spel att spela. Detta blir något för min kära största lillebror att prova på. (tävlingsmänniska som han är :) ) Jag slog Mario i backhoppning så det var höjdpunkten på hela kvällen. Mario satt med armarna i kors och muttrade efter det. he he he... Backhoppning samt en massa balansspel har en tillhörande platta som man står på. Plattan känner av vad man gör så att man spelar med hela kroppen. Jag måste säga att det ett BRA TV-spel. Man får bra balansträning och får öva sin kroppskännedom på ett roligt sätt.

GAME ON.

Man ska tända lampan...

I går vid midnatt gick jag ut i köket för att hämta lite vatten att dricka. Först stod jag vid fönstret och tittade ut  i mörkret. Några uggleliknande ljud hördes annars var allt tyst. Jag tog ett steg mot spisen och insåg att jag stod på någonting. Min hjärna frågade sig vad det kunde vara eftersom jag trodde att jag hade städat upp alla leksakerna ifrån golvet. Kan det vara träningsslangen??? Nej den har jag inte använt och det känns större och hårdare det jag står på...

Jag tittar ner och i dunklet tycker jag mig se konturen av.........

EN ORM!!!!!

JAG STÅR PÅ EN ORM! BARFOTA!!

Jag tror att jag måste ha slått något slags rekord i höjdhopp, för hela jag flög upp i luften av någon oanad kraft. Jag skrek samtidigt och Mario kom nyvaken utspringande ifrån sovrummet. Ormen ringlade in under spisen. Utrustade med blompinnar och sopkvast drog vi ut spisen och försökte att mota ut den mot dörren. Bakom spisen finns ett hål som leder in bakom alla köksskåpen. Bara den inte ringlar in där!!! Ormen tittade fram ett par gånger och till sist kom den ut på golvet igen. Ganska fin var den faktiskt (nu när man inte står på den)... Och vi lyckades att få ut djuret på altanen.  PHU! Cirka en meter lång måste den ha varit.

Mario eskorterade ormen till vänligare ormtrakter och upplyste mig om att det inte var en farlig orm. Tur va?? Och tur att jag var den som hittade den och inte lillemannen. Kan inte föreställa mig hur det hade gått om Enzo, helt plötsligt ,hade kommit med en orm i nyporna...

Tyvärr blev det inga bra bilder på ormen. Mitt något chockliknande tillstånd kunde inte få till en bättre bild än denna.



Mario går iväg med den.



Men tänk ändå om den hade bitit mig?? Jag måste stått nära huvudet så den inte kunde. Den blev nog lika skraj som  jag.

Hade lite svårt att sova efter det. Tänk om den har lagt ägg? Kände fortfarade ormens kontur under foten... Jag somnade och drömde att jag var i en djungel.

Men att jag aldrig lär mig... Jag ska tända lampan på natten. Det är inte första gången jag trampar på olika kryp under natten när jag går upp. Man ska också inte bara se upp när man går upp på natten, man ska se ner också. Ha, ha, ha, va rolig jag är.


Enzo regerar i katthuset

Vi har suttit kattvakter igen vilket betyder att vi har fått lyxa till oss med att bo i ett stort hus med tre katter. En katt mindre än förra gången. En katt dog av ålderdom för ett par veckor sedan.



Tidigare har katterna varit härskarinnorna i huset. De kommer när de vill, går när de vill och gör vad de vill. Ett riktigt kattliv med andra ord. När de vill in så sitter de bestämt vid en dörr och kommer inte in förrän man öppnar JUST DEN dörren. (Huset har nio olika ingångar!)

Nu var det andra bullar. Enzo blev helt exstas över att ha katterna i huset och kunde inte hålla in sin uppskattning. Han skrek av glädje så fort de kom i närheten. Det var inte princess-missarna vana vid så de tog till flykten och gömde sig eller sprang ut i friheten igen. Enzo ville gärna äta upp missarnas mat också eftersom den står framme hela tiden, men mamman fick försäkra honom om att det var "BLÄÄÄÄÄ".

Våra vänner som äger huset har många fina prydnadssaker framme. Lerkärl, enorma golv-vaser, glasskålar... Allt i Enzos höjd.  Det blev en svår match att försöka plocka undan allt så att lillen inte skulle krascha allt på en gång. När jag trodde att allt var lugnt så öppnade jag kylskåpet för att fixa någon mat. Då var Enzo framme och grabbade blixtsnabbt fram en champange-flaska och sprang iväg med den över klinkersgolvet. Jag höll andan och sa vänligt att den där ska vi nog ställa tillbaka (om jag säger den där får du INTE ha, då slänger han allt ifrån sig och springer iväg.) Champange flaskan överlevde kidnappningen som tur var.

Det finns en altan med myggnät runt om och där gillade Enzo att leka. Inte så konstigt med tanke på att han hade utsikt både till kanalen där båtarna åker, till trädgården (där katterna smyger omkring) och till havet ett stenkast därifrån. Det var en bra lekplats tyckte Enzo. På kvällarna ville Enzo springa många varv uppe på balkongen. Så så fick det bli!



Där uppe fanns stora lergrodor som Enzo pussade på. Men Enzo var nog prinsen själv, för grodan förblev groda.

Enzo gillade att vara ute i trädgården och greja. Hans favoritleksak var vattenslangen. Han böjde och drog och studerade slangen. Mario passade på att städa bilen och Enzo hjälpte till på sitt eget lilla vis genom att springa iväg med dammsugardelarna och städa på andra ställen...












Nu är vi hemma i vår egen bostad igen och hoppas vi får komma och bo i katthuset snart igen. Vi tackar T och P för att de förlitar sig till oss när de behöver katt- och husvakter.

Vill ni se fler bilder inifrån katthuset (eller tranquility som huset egentligen heter) kan ni kolla in den här länken. Huset är till salu.

http://www.abacoestateservices.com/listings/l1157.html

Kramar ifrån oss


Till alla småbarnsföräldrar

När jag var liten var jag rädd för allting och frågade min mamma:

Är det farligt? (om jag till exempel råkade slicka på en dragkedja)

Oftast var det inte farligt, men jag fortsatte att vara rädd för allt.

Nu har jag just läst en artikel som jag tycker att alla småbarnsföräldrar borde läsa. Artikeln heter "playing with poison" och handlar om blyförgiftning hos barn. I vår värld där allting ska vara så billigt som möjligt så används bly i tillverkning av många saker, till och med leksaker. Artikleln berättade bland annat om en 4 åring som dog av blyförgiftning efter att han hade svalt en liten del av ett smycke. Men även mindre halter av bly kan orsaka nedsatt IQ och utvecklings problem hos barn. En 2 åring fick diagnosen "mild autism". Föräldrarna testade smycken som killen brukade suga på och alla visade sig innehålla bly.

Artikeln säger att det är osäkert hur mindre halter av bly påverkar barn, men jag kommer iallafall vara försiktig med vad jag ger till Enzo att leka med.

Råd i artikeln lyder:
"Be suspicious of jewlery made with metal, plastic cords, and fake pearls, Be cautious with products made in China, where lead is often used in manufacturing.

"Buy bibs and lunchboxes that are PVC or vinyl-free"

Var också försiktig med nyckeringar och målade leksaker...

Vill du läsa hela artikeln kan du göra det här.

http://www.virginiasolesmith.com/PDF/lead.pdf

Nu har "farlighets-morsan" snackat färdigt! Nästa gång ska ni få höra hur vi hade det i "katthuset" där vi har varit i 5 dagar.


RSS 2.0