Vind och vatten...

Inte solsken alla dagar...

En blåsig dag vid havet. Om man är avundsjuk på de som har hus här kan man tänka på att de inte ser ut ur sina lyxvillor för att det fastnar så mycket salt på fönstrena. Ett riktigt rikemansproblem.

Packning

Packar och packar... Min två månader gamla son ser tålmodigt på. Ganska kul säkert att se när morsan slänger omkring med en massa plagg. Inte den, men den får följa med på resan... Att det ska vara så svårt att välja. AAAAaaaahhhhh säger sonen och ler, ser ut som om han redan tänker: Tjejer altså, hur svårt kan det va??? Jag måste citera min mans italienske farbror som är bosatt på Bahamas:

"Det är väldigt lätt att åka till Bahamas, packa bara 5 t-shirtar, 5 shorts, 5 underkläder och tandborste, det är allt" Detta säger han på itali-engelska och slår ut med armarna som bara italienare kan.

Jaha...men vilka fem t-shirtar ska jag ta??? Och det där gäller nog bara semesterfirare. Vår vistelse är ju på obestämd tid. Nä, det där håller inte farbrorn. Och så blir det ju kallt ibland, iallafall ner emot 15 grader plus och hård blåst. Jag lovar det är inte skönt med t-shirt då.

Tillbaka till packningen...

Två bilder från Bahamas

En allt mer ovanlig syn...Farligt eller ej??

Tillbaka till havet

Tillbaka mot hajriket Bahamas på söndag. Säg haj och de flesta darrar av rena förskräckelsen. Är det befogat? svar NEJ. Jag har många gånger fått frågan:
-Har du någonsin simmat med en haj?
-Ja, vars... Simmat med och simmat med... Några trevande försök att "simma med" har jag gjort hundratals gånger men ärligt talat... de simmar förbi ganska fort. Och nej, jag blev inte uppäten, jag står ju här. Inte ens antydan till en måltid var jag. Konstigt va??? Den blodtörstande besten var visst inte så blodtörstig. Faktiskt väldigt vacker och magnifik.
-Jaa, men den är väl ändå ganska farlig??
-Vem är farlig??
-Hajen såklart!!! Säkert 20 människor dör varje år av hajattacker...
-Jaa, och människan slaktar över 100 miljoner hajar på samma år. Vem är farlig för vem?
 
Skrota fördomarna och ta reda på fakta. Välkommen till havet.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0