Flyger åskan?

Man kan ha väldigt trevliga konversationer med vår lille tvååring nu...

I förrgår regnade det och åskade hela dagen. Blåsigt och ruggigt. När åskan gick så frågade Enzo:
"Vad är det för maskin som låter?"
"Det är ingen maskin som låter, det är åskan som mullrar uppe i himlen, svarade jag. När det är oväder så mullrar åskan ibland..."
"Flyger åskan???"

Jag vet inte riktigt vad jag skulle svara på det men det var en intressant tanke... Man säger ju att åskan går, men det kanske är lika bra att säga att "åskan flyger"?

Han är helt enkelt så rolig att lyssna på. En dag kom han ut nyvaken efter en middagslur... Han gick fram till köksbänken och där låg en dålig tomat som jag hade råkat få med mig i en påse med tomater som jag hade köpt ifrån en odlare. Han tar tomaten i handen och stirrar på den med en förfärlig blick:
-VA ÄÄÄÄR det här?
Innan jag hinner svara så utropar han med sin äckligaste min:
-oooäääää, jag vill INTE äta den här!!!
Jag kunde inte hålla skrattet inne, han var bara för komisk. Ingen hade väl sagt att han skulle äta den dåliga tomaten. Men hans min utstrålade verkligen äckel som om någon tvingade honom att sätta tänderna i den...

Här sätter han tänderna i något godare.



Bilden är tagen för några dagar sedan då våra svenska vänner kom och hämtade oss med båt och tog oss till vår gamla hem by. Vi hade en mycket trevlig dag, så trevlig att jag glömde att ta en massa kort. Hur det gick till vet jag inte men tiden bara flög iväg. Vi åkte iallafall motorbåt dit och hem, och det var väldigt spännande tyckte nog båda barnen. Vi blev bjudna på lunch och Enzo gick och gladde sig åt örtträdgården och alla små tomater... En mycket trevlig dag!




Lasta snö på Bahamas

Vi har haft en trevlig dag på Marios jobb. Många barn och leksaker.



Enzo hade en lastbil som lastades med sand och snö!!! (enligt honom) Lastbilen var en favoritleksak och många barn kom och frågade om de fick låna bilen. Enzo svarade inte ens utan bara höll i den stenhårt medan nya laster med snö forslades fram och tillbaka...



Nog för att det var roligt att leka på stranden, men var är pappa egentligen?? Bäst att gå och se vad han gör.



Enzo gick till Mario och Leah och jag passade på att träna lite...




speeda up bloggen

Min dator är såååååååååååååååååå långsam. Vi jobbar på att fixa en ny dator till oss så förhoppningsvis kommer det lite tätare inlägg framöver. Men jag måste säga att det tar emot när det tar minst 20 minuter att logga in och lägga in EN bild... Teknikens under va??? Man tappar ju intresset när man kan diska, tvätta och hinna börja laga mat innan bilden man vill ha kommer fram...

Dessa dagar har bestått av att trösta en gnällig och febrig Enzo. Som tur är har han varit normal idag utan feber så det känns bra. Men jag höll själv på att bli tokig när jag gick hemma flera dagar i sträck och bara sysslade med att trösta och få lillen att sluta gnälla om minsta lilla sak. Tredje kvällen överlämnade jag tröstandet till maken som var hemma tidigare från jobbet, och jag gick själv till stranden.

Stenformationer...




farliga maneter...



fotbad...



en lagun i solnedgång...



Allt kändes mycket befriande efter nätter och dagar av feber och gnäll...

Dagens frukost a la Enzo bevisar att nu är han frisk igen. Innan mamman eller pappan har hunnit slå upp ögonen så går han till kylskåpet och förser sig med vad en två-åring kan tänkas vilja ha till frukost.





pljejsenstej

PLEJSENSTEJ!!!

Så säger min son. Kan ni gissa vad han menar? Ledtråd: är det är ett substantiv, en sak alltså!

Idag har vi helt underbart väder. Solig och lugnt men lite lagomt varmt, 34 grader i skuggan. Jag har just varit på Yoga och sitter här och funderar på vad vi ska hitta på idag.

Jag har tidigare lyckats att baka en väldigt god variant av hålkaka. Jag använde rågmjöl istället för rågsikt och det gick ju bra. Det finns nämligen ingen rågsikt att inhandla här. Rågmjölet hittade jag av en slump när vi var i staden för ett par veckor sedan. Så kanske får vi ta och baka mer idag eftersom brödet gick åt som smör i solsken.

Enzo och jag vattnar på våra frön varje dag och nu har tomatplantor, dill, och basilika kommit upp.

Det lutar nog åt att vi får ta en sväng till stranden också, Enzo tjatar om att gå till en liten strand bara ett stenkast härifrån så det får nog bli så.

Skickar med ett par bilder ifrån stranden i närheten av Marios jobb.





Jobbig arbetsplats va??

För ett par dagar sedan fick jag barn-ledigt och provade på paddleboarding. Man står upp på brädan och paddlar iväg. Riktigt roligt var det...


sojabönor i brösten

Enzo tittade på medan jag pumpade ur mjölk till lillan i ett glas. Hans kommentar var:
-Ä det där för slags sojamjölk????

ha ha ha ja det kan man undra...

Igår var vi på stranden och grävde med Enzos nya spade. Han tyckte det var kul att kasta ut sakerna i vattnet så föräldrarna fick vada ut och hämta dem. Spaden hade samma färg som sanden och helt plötsligt var den borta!!! Vi letade och letade men den var helt enkelt borta...

Idag sa Enzo:
-Spaden är borta??
-Jaa, sa jag, den är väl ute i havet och flyter någonstans...
-och vilar sig!!!! säger Enzo
- ja visst... och vilar sig!!

Vågleken

Enzo kollar in vågorna... 1, 2, 3.... hur nära kan man gå utan att bli blöt?



Helt plötsligt kommer vågorna kommer fort...



visst fortare än han kan springa?

oj oj oj skriker han...



Leah håller sig på torra sidan och har upptäckt sanden...



Så här trött blir man av att springa undan vågorna.



Vi går hem och gör en stärkande smoothie!

Julafton i april

Idag är det "gammelmorbrors" födelsedag så vi säger GRATTIS GRATTIS!!

Själva har vi haft rena julafton hos oss eftersom vi har varit och hämtat en del lådor på förvaringen. Två stora lådor innehöll LEKSAKER!!! Vi hämtade allt igår när vi var till staden och Mario la allt på bryggan i väntan på båten som skulle ta oss till ön vi bor på. Enzo såg sin kära bil på låååååångt håll och bara sprang allt vad han orkade till bilen. Hade vi inte hejdat honom så hade säkert både han och bilen hamnat i vattnet eftersom han körde och körde och brydde sig inte så mycket om att se sig för...

Det var ganska blåsigt och Enzos lilla stol blåste i vattnet så vi fick fiska upp den med en lång pinne. Det hela var mycket spännande för lillen. Idag packade vi upp och jag vet inte vem som hade roligast, barnen eller jag. Vi nästan kivades om att leka med sakerna... och titta den HÄR.... och den HÄR.... och den HÄR....!! Vi hittade alla duplo-sakerna som mormor tidigare har skickat, vi lekte med bollar, pussel, järnväg, snurror, bilar, mjukdjur i massor, m.m.

Enzo hittade en nyckelknippa som passade perfekt till sin bil. Så nu har han tagit bort cylindrarna på motorn och startar bilen där. Det verkar funka bra att göra så för bilen startar varje gång.



Vi tog ut bilen på altanen och tvättade den och torkade den riktigt fin och ren.

Leah var också glad för det fanns riktigt många fina leksaker som passade till henne.

hon vet vad hon vill

Leah gillar min klocka



Hon blir helt sprallig så fort hon ser den och väsnas förskräckligt om hon inte får den...

Idag var Enzo lite febrig så vi låg i sängen mest hela dagen. När Mario kom hem så tog vi en tur i golfbilen och såg oss omkring...






spara vatten tips

Eftersom jag tidigare skrivit om vatten så måste jag nu dela med mig av ett spara vatten tips som kan vara ganska avgörande om man har det dåligt med vatten.

Första tipset kommer egentligen ifrån min gamla kemilärare: När du ska koka potatis, fyll bara ca 5 cm vatten i botten av kastrullen och sätt på ett lock. Potatisen behöver INTE täckas av vatten för att bli färdig. Man måste förstås se till att det inte kokar torrt, men har man på lock på låg värme så försvinner inte mycket vatten... Det går också mycket snabbare att koka upp och man sparar även energi.

Andra tipset har ni här på skylten, och först tyckte jag nog att skylten var lite skum, men vi fick lära oss den hårda vägen. Nu förstår vi varför skylten sitter där!!!



Man sparar ju hellre på vattnet tills det kommer nr två än att hålla på och spola hela tiden så att det tar slut...

Jag har också insett att det går mycket bra att bada en två-åring i en balja i badkaret istället för att duscha eller fylla vatten i själva badkaret. Här sparas MASSOR med vatten.

Något att tänka på när vi åker utomlands... Vattnet KAN faktisk helt plötsligt sina i kranen!!




Underbara ungen

Enzo gillar läget!



Eftersom vi har lite bättre vattensituation nu så får Enzo blaska lite.

Leah sitter i vagnen och tittar på.



Våran vattenmaskin under huset går för fullt och man inser hur sårbar man är när vattnet tar slut. Vi kunde inte spola i toaletten, diska, tvätta, dusha... ja ni förstår. Enzo tyckte att det var jättekonstigt att vattnet tog slut så att man inte kunde spola... Baljor stod ute under natten då det regnade för att samla upp det värdefulla regnet. Konstigt att bli glad över en halv balja med vatten när man kommer ut på altanen på morgonen?

Men nu är allt som det ska och vatten har vi.

Idag satt vi allihopa där ute innan det blev mörkt och myste lite. Helt plötsligt slänger Enzo av sig brallorna och ställer sig och pinkar ut för altankanten!! Man kan inte annat än att hålla sig för skratt. Sedan springer han omkring hej villt och vägrar ta på sig otäcka kläder... Underbart är underbart antar jag.

Hujedanmej...

Igår var vi bjudna på middagsfest till Marios chef. Det var mycket trevligt och Enzo fick ett fullt hus fullt med tjejer att leka med. Chefen hade två döttrar och sedan var det en treårig tjej och två lite äldre tjejer. Dockvagnar, Barbies, My little Ponys, smink och annat kul. Enzos gjorde så stora ögon att jag ett tag trodde att de skulle poppa ut. Ett stort kök förvandlades till ett barnkaos.



Leah sov som en prinsessa i sin vagn med solnedgång över havet som utsikt.



Vi fick en mycket god middag med rostbiff, mandelpotatis och grönsaker. Både Enzo och jag rensade faten med mandelpotatis mmmmmm. Ingen aning var de har fått potatisen ifrån men god var den iallafall.



Efter middagen gick barnen in och lekte. Enzo som hade uppfört sig exemplariskt hela kvällen tyckte väl att "nu får det vara nog" Han bestämde sig för att måla ett vitt bord i rosa nagellack!!! Alla tjejerna satt i soffan och tittade snällt på.

Vad ska man säga... Finns det rackartyg så är Enzo där.

Huuujedanmej sånt barn han är, ej värre tänkas kan,
ja Enzo är det namn han bär ja Enzo heter han...


RSS 2.0