på väg till yoga

En vy över "inlandet". Dessa hus har havsutsikt åt två håll.



bilden togs på väg till Yogan.

Här tränar vi yoga...


Trevligt besök

Vi har haft väldigt trevligt svenskt sällskap och en underbart fin dag på restaurang och på stranden. Maten var god, vädret var perfekt och barnen var busiga. Allt som det ska med andra ord.




Enzo blev så exalterad när kaptenen Anders kastade ankar, att Enzo helt enkelt slängde hatten i vattnet. Han tänkte nog att här slänger man saker i vattnet, bäst att göra likadant... Inte lätt att veta vad som är vad. Enzo fick också visa upp sina leksaker hemma och tjejerna fick leka med dockor och annat. På stranden var Enzo så trött att han självmant bad att få gå och sätta sig i vagnen.

Jag har försökt att lägga in detta inlägg i flera dagar men vårt internet vill inte fungera som det ska. Inget internet... Man blir avskärmad. Och till råga på allt så har vi slut på vatten!! Vår vattenmaskin har varit avstängd utan att vi visste om det och nu har vi alltså inget vatten sedan ett dygn tillbaka. Man inser verkligen hur beroende man är av vatten och hur självklart man tar denna resurs när man bor i Sverige.

Här har ni Enzo och mullbären.





Smarrigt det ser ut va?


liten blir stor.

Vi håller fortfarande på att installera oss i hemmet. Packar i böcker i lådor och ställer på vinden (huset vi hyr är möblerat och det finns alldeles för mycket grejer för att vi ska kunna få plats med våra grejer...) Förra veckan skulle jag göra köttfärslimpa och satte på ugnen, det började lukta konstigt och hade en lagom stor brinnande brasa där inne när jag öppnade luckan igen. Gamla sotiga matrester var det som brann. Hur roligt var det? Vi grillade INTE köttfärslimpan över den öppna brasan i ugnen, utan det blev konstiga biffar istället i stekpannan.

Nog för att det är tråkigt att städa ur en ugn, men det är dubbelt så tråkigt att städa ur en ugn när det inte ens är vi som har skitat ner den!! Det tog över en timma att städa ur ugen, men nu har Enzo och jag iallafall gjort muffins för att prova den. Och nu är det bäst att kolla ugnen varje gång jag ska sätta på den för Enzo har kommit på att man kan stoppa in diverse brännbara saker där...

Det känns verkligen att Enzo börjar bli stor... Han har ett eget rum där han sover i en lika stor säng som Mario och jag har tillsammans. Han stänger sin dörr och säger att han ska greja med sina grejer, när man öppnar dörren för att se vad han håller på med så säger han bara, GÅ MAMMA!! Han går till kylskåpet, tar sig vad han vill och sätter sig och äter det, (om nu inte mamman eller pappan har hunnit hejda honom) Han har en leksaksmobil som han går omkring och pratar i.
- Hej vad är det?
-Vad gör du?
-ha ha ha
-busar....
-jaaaa...
-jag kommer sen!

Han vaknade tidigt en morgon och kom in till vårat rum, nyvaken... med mobilen i handen!

Är det en för-tonåring vi har här hemma eller??? Han går ut genom dörren och säger: Jag kommer snart mamma!

Han har också blivit bättre på att prata engelska till Mario. Men han pratar fortfarande svenska med folk i affären och han måste undra varför de inte svarar honom.
-hej kvinnan, ropade han idag till en förbipasserande...

Men som sagt till Mario har han förstått att han ska prata engelska. Det är fantasktiskt att se hur fort det går med hans engelska språkutveckling, vi har varit här i 10 dagar nu.

Nu ska jag gå och lägga mig, alla andra i huset sover. Hoppas vi har det lite varmare i morgon. I morse hade vi 15 grader inomhus. BBRRRRRRR


öliv

Vi har bananer som växer i trädgården



...en massa Aloe vera

och ett stort träd med mullbär!!! MMMmmmm

Enzo gillar att vara på uteblatsen och blaska med vatten.



Stranden går också bra.




Mulet är bra om man är liten...

Igår var det mulet och det var lagom varmt på stranden. Perfekt för småttingarna.



Leah godkänner stranden...



Enzo vinkar "hejdå" till havet varje gång vi går därifrån.
-hejdå havet vi ses en annan gång, säger han.

Idag var det regnigt och lillemannen ville ut och springa iklädd kalsonger. Visst ut och spring bara...



Ser ni glädjen i regnet?

Med det säger vi också GRATTIS till morbror Link som fyller år idag. Kramar ifrån oss.

 


Nya vyer

Efter en lååååååång resa är vi äntligen framme på Bahamas. Barnen gjorde utmärkt ifrån sig och de är fortfarande mycket trötta. När vi kom fram och träffade Mario så var Enzo så glad att han var helt ifrån sig. Vi blev hämtade och åkte direkt till en restaurang och åt middag medan vi väntade på båten som skulle ta oss till vår lilla ö.



Enzo var så glad att han sprang omkring och skrattade hela tiden. Han stod upp på sin stol och sa att han skulle ta av sig kläderna och hoppa i vattnet! Han skulle bestämt simma i havet sa han och vi fick hejda honom ett flertal gånger för att han inte skulle slänga sig handlöst ner ifrån restaurangen. Enzo sa att imorgon skulle han iallafall ta av sig alla kläderna och hoppa i vattnet!! När Mario gick och hämtade servetter vid baren var Enzo så orolig att han skulle försvinna så han var bestämt tvungen att följa med var han än gick...

När vi hade ätit klev vi på båten och väntade på kaptenen. Enzo satt i förarstolen och ville gärna köra båten. 

Båtresan var stilla och det var stjärnklart. I kolmörker fick vi sedan åka golfbil till vårt nya hem. Gissa om Enzo gjorde stora ögon!! När vi sedan kom hem så sprang Enzo från rum till rum och skrattade som en galning!

Här kommer några bilder härifrån.

Enzo går på promenad på vår gata...




Promenad till affären



Enzo hoppade upp i varenda golfbil han såg och satte sig och skulle köra iväg i den...





Kram ifrån oss


RSS 2.0