nya lekar

Enzo har lekt med en kompis i två dagar i rad. Många konstiga lekar hittade de på och vi slutade inte att förundras. De hade ett helt rum fullt med leksaker men det roligaste var att hitta sådant som de vuxna inte tyckte var så bra leksaker. Jag och vännen T försökte att virka men barnen envisades med att leka med garnet och drog dragkamp med det och gjorde stenhårda knutar och band fast sina lastbilar och annat...

Vi gav upp virkningen.

Sedan åt de uppskurna vindruvor. Oj oj oj det var väldans gott, tyckte de, och mosade hela munnen full med vindruvor. Mera, mera, mera...

Det verkade vara tävling emellan dem...



Vad är det som är så oemotståndligt med den sista biten?



Vem fick den??



...ingen aning. Borta var den iallafall.

Ett  par dagar innan grabbarna lekte så hade jag pratat med min vän om att försöka hitta en liten stol till Enzo. Han går nämligen och sätter sig på Marios träningsvikter och vilar där. (Inte för att han vilar speciellt ofta men ibland så sitter han där.) Samma dag som killarna lekte hade min vän hittat billiga barnstolar och köpte två stycken till killarna.

Men vad nu??

Inte vill de sitta på stolarna ens en sekund, blä vad tråkigt. Mycket roligare att lyfta upp stolarna i luften och skrämma alla vuxna med okontrollerade stolsben i luften. Jaaa va roligt!!! Lika roligt var det att dra stolarna på golvet så att ett mycket högt knarrande ljud hördes så att inga männsikor i närheten kunde prata med varandra...

Jaa, DET var roligt!!!

Reggae rytmerna i hela kroppen.

Vi gillar Bob Marley.  Idag har Enzo och jag diggat loss till en massa Bob Marley låtar. Jag "upptäckte" en låt som heter "Fussing and Fighting" som jag tror att jag inte har hört förut. Enzo gillade den också och ville höra den om och om igen...

Här kan ni lyssna på låten:
 


Vi befinner oss nästan i Bob Marley-land... (Bahamas-Jamaica... hur långt är det tro?) Vi har en musikkanal på TVn som heter TEMPO och de spelar Jamaicansk musik dagarna i ända. En del av musiken är milt sagt... ganska dåligt, men ibland så kommer de gamla goda Bob Marley bitarna fram. Då diggar vi igen...

Här kommer en goding:



Enzo har fått in reggae takten i benen. Gör som han:
SLÄPP LOSS!!


Stavhopparn som moppar

Enzo har just kommit på att han kan lyfta upp moppen och moppa på bord, väggar, i taket och PÅ MEJ!!! Killen gillar tydligen att moppa. Han når ju inte till taket, som ni kanske förstår, men han skrattar när han försöker nå..... Hela moppen upp i luften, högre, högre... ha ha ha skrattar Enzo. Han ser ut som en superglad stavhoppare som gör sig redo att hoppa.

Var får han allt ifrån?

Det är lite farligt att vistas omkring den där stavhopparen för han har inte så stor koll på sina färdigheter. Jag låg på soffan och försökte vila lite.... TJONG.... En mopp i nyllet.

För er som inte vet.... Det kanske blir fler stavhoppare i familjen!! Vi ska ha en till bebis!!! I oktober någon gång. Det känns jätteroligt men just nu är jag så jätte jätte JÄTTE TRÖTT. Precis som de tre första månaderna förra gången så var jag såååååå trött!!!! Sover jag så blir jag ännu tröttare och vaknar med huvudvärk. Och apelsiner gillar jag starkt nu... Det konstiga är att vissa maträtter som jag tänker på (tex kyckling) mår jag illa av bara tanken. Samtidigt som illamåendet kommer så rinner en fors av saliv i munnen... och jag mår illa i halsen. Ja det är den bästa beskrivningen jag kan ge för det känns jättekonstigt.

Nog om graviditetsbesvär.

Mario, jag och Enzo åkte tillbaka till Treasure Cay häromdagen. Vi hade några ärenden där, samtidigt som vi passade på att koppla av lite.

¨



Kramar till er.

Den lille italienaren...

Mario har fört över lite italienska gester till Enzo... Mario säger till Enzo:
-paisan....!!!! (jag vet inte hur det stavas men jag tror att det betyder typ "kompis")
Då svarar Enzo som en riktig italienare med den där typiska gesten:
"handflatan upp mot taket med alla fingrarna ihop, och skakar med hela handen"
Han ser så rolig ut som en riktig liten italienare med attityd! ha ha ha

Mario har just åkt till jobbet och Enzo och jag stod på altanen och vinkade när han åkte iväg i bilen. Mario ropar i sista sekunden ifrån bilen:
Ciao paisan...
Enzo skakar handen mot bilen som åker iväg. Man kan inte annat än le..

Jag har också fått känna på hur jag tror att min mor kände sig när jag var liten. Jag brukade sjunga någon entonig sång. Idag sjöng Enzo:

III-OOO-III-OOO-III-OOO-III-OOO-III-OOO-III-OOO-III-OOO-III-OOO-III-OOO-III-OOO-III-OOO...

Sången verkade aldrig ta slut.

Nu ska ni få se ett par bilder ifrån en liten mataffär i Hopetown. Hela affären var full med handskrivna lappar med ordspråk och annat lustigt.



Rökare, se upp!!!



En gata i staden...



Kram, kram.

lättlagad vegetarisk lasange

Nu ska jag dela med mig av receptet på en vegetarisk lasange som Enzo och jag sitter och mumsar på. Receptet kommer ifrån Enzos farmor.

Gör en tomatsås:
fräs lök och purjolök i smör och lite vatten
Ha eventuellt i färsk basilika. (Mina basilikakrukor svämmar över av basilika så det blev massor av det i tomatsåsen)
Häll sist i de krossade tomaterna och låt det inte koka eftersom tomaterna håller sig bättre i lasangen då.

Mellanlagret till lasangen består av tomatsåsen, ha sedan över spenat, sedan keso ovanpå och sedan riven ost.

I botten hade jag tomatsås och överst hade jag samma som i mellanlagret fast lite mindre mängd.

Jag tyckte att den var lätt att göra eftersom man inte behöver göra köttfärssås eller ostsås.

Smackat och klart efter ca 50 min i ugnen. Jag tror att min lasange tog lång tid i ugnen eftersom lasangeplattorna som finns här är väldigt tjocka.

Idag har Enzo och jag varit ute och grejat vid poolen. Vi ska göra den iordning så att vi kan bada i den snart. Värmen har kommit och idag är det ca 27 grader i skuggan. Enzo sysslade med att försöka slänga i sin solhatt och solglasögon i poolen. Jag sysslade med att förhindra detta samt att städa upp löven och grenarna som hade blåst i vattnet.

Kramar

En ettåring skapar spänning.

Jag kom på att jag glömde att svara på Moralmammans fråga om vilket namn jag skulle ha gett till "no name cay"... Efter lite roliga diskusioner på vår utflykt till Hope Town så har jag mitt svar. Ön får heta  "Stay away Cay" så att lite trevlig Bahamas-idyll får stå orörd. Vår vän C trodde att ön efter ett tag skulle komma att kallas "Stay awakie" eftersom alla skulle somna där om ingen kom och hälsade på. hi hi ha ha hi... Vilken otrolig rolig och fantaskisk humor man kan få i Hoppets stad...

Något annat som är roligt är Enzos nya lek: Han går omkring och BLUNDAR!!!! Ni förstår kanske hur leken slutar varje gång. Han verkar tycka det är jättekul att göra så trots att han går in i möbler och väggar. Ibland öppnar han ögonen innan har gått in i något precis som om han gissar var han är!! Så skapar man egen spänning helt enkelt.

Här ser ni en annan spännande lek som Enzo har för sig...



Om ni undrar vad det är Enzo har på sin handled så är det insektsbett. De är borta nu...

Kramar ifrån oss

Hoppets stad

För ett par dagar sedan tog vi färjan över till Hope Town som ligger på en liten ö som heter Elbow Cay. Mario var ledig och vi åkte tillsammans med Enzos farmor och två av våra vänner. Vilken mysig liten stad det var!!!! Trånga gator med färgglada sagohus...





I en av trädgårdarna fanns det ett ödlebo. Det lilla boet var i nästan exakt kopia av det stora huset. Ödlan har ett egen flyg som ni ser, och det hade inte det stora huset. Det gäller att behandla husdjuren väl.



Jag har många andra bilder ifrån vår utflykt men tyvärr så vill inte tekniken samarbeta. Mitt tålamod är slut och ni får fortsättningen en annan dag...

Puss och kram


farmor på besök

Enzo har sin farmor på besök. De gör grimaser, kittlas, busar, leker m.m. Enzo tittade lite konsigt på henne när hon kom in i köket första morgonen. Det var precis som om han ville säga. Är du fortfarande här??? För mig är det skönt att ha henne här eftersom jag kan lämna Enzo med henne ibland.

Idag har Enzo, jag och farmor Janice varit ute och shoppat lite. Vi hittade en second hand butik med massor av roliga saker. Vi hittade leksaker till Enzo bla en BRIO bil med snöre, en hård noshörning, ett par båtar, m,m. Där fanns även en tågbana av trä (är det också brio tro?) En sån där tågbana som man kan bygga i oändlighet med broar och kringelkrokar. Jag köpte den inte eftersom det inte fanns några tåg till den, men ångrade mig sedan eftersom jag insåg att jag kan ta med mig tåg hemifrån senare. Allt var tok-billigt!! Jag köpte två skärp till mig själv som kostade 50 cent, ett par mossimo-shorts som kostade 1 dollar, och flera andra klädesplagg. Det var riktigt roligt och Enzo hade kul med alla leksakerna medan vi rev efter fynden...

Idag blir det några bilder ifrån vår promenad till udden...



Färgglada hus...



... och annorlunda.... kokosnötgubbar.



Kramar ifrån oss.

RSS 2.0