International Bazaar

Idag har vi upplevt vad som är väldigt typiskt Bahamanskt... Vi Svenskar är nog vana med att allt ska vara korrekt och det är det INTE här. Vi sov länge och bestämde oss sent för att gå ut och äta frukost. Vi gick till ett ställe (dit vi alltid går) som serverar frukost till kl 13. Vi borde i och för sig ha vetat bättre men vi kom dit tio i ett. Normalt får vi service direkt, men idag tog det 5 minuter innan de ens låtsades se oss. De visste att vi var där hela tiden men jag sa till Mario att de drar ut på tiden för att de inte vill servera mera frukost!!! När servitrisen kommer så säger Mario (med bönande röst och det bästa smilet)
-Snälla säg att det inte är för sent för att få frukost (han är helt såld på deras pannkakor)
Servitrisen tittar på klockan och gör en mycket ogillande grimas.... Ehhh noooo..... Men hon skulle fortfarande höra med någon i köket. Hon kommer tillbaka och säger snorkigt att frukosten är förbi. Vid detta laget är klockan INTE över ett... Vi blir besvikna. Det vore en sak om de skulle säga det på ett trevligt sätt, men bara sättet de gör det på får en att bara vilja gå därifrån. Så vi gick.

En annan historia som vi har: Förra gången vi var här så gick vi till "Pizza Hut". Vi sätter oss ner och säger vad vi vill ha för pizza. (Vi är de enda i restaurangen och det är INTE stängningsdags) Servitrisen säger:
-Sorry, we have no pizza today!!
-?? No pizza??
-No sorry, we are out of flour (mjöl)
- Ok, vi tittar på menyn för att se vad som finns förutom pizza. -Vi tar en sallad istället, säger vi.
-Sorry, no sallad!!!
-??? Ursäkta, vad HAR ni i köket?? Det visade sig att de inte hade något (sa de) så vi gick därifrån. Men hur komiskt är det - ingen pizza på Pizza Hut - det måste bryta mot någon slags pizza hut regel....
Så vi gick till Subway istället. Vi går fram till disken och innan vi hinner öppna munnen så säger personalen:
-Sorry no bread today.
-??? No bread???
-Sorry no bread.
Ja så är det.
Välkommen till Bahamas.

Hur som helst, vi gick på kina restaurang istället. Restaurangen ligger i ett område som heter "The International Bazaar". Lillen tyckte det var ett mycket bra val som ni ser...

image40

International Bazaar är ett område, med små minigator där det finns en massa små affärer i färgglada färger. Det enda sorgliga är att detta ställe brukade vara ett riktigt sprudlande ställe. Men efter en av orkanerna så slogs kasinot ut som låg bredvid, och ingen hade lust att bygga upp det igen. Därmed dog affärsverksamheten och affärerna slog igen en efter en. Nu är det bara ett par affärer öppna.

image41

Här kommer dagens skylt, och det kanske förklarar varför affären har slagit igen???

image38

Hela Bazaaren är full av små gränder och man kan nästan gå vilse. Mario säger att detta var världens lekplats för honom när han var liten och det kan jag verkligen förstå. Massor av gömställen och gågator att springa runt i. Där finns även en Buddha staty som lilla Mario brukade springa fram till och massera magen på varje gång han passerade den. Tiderrna förändras men Buddhan står kvar, med något sliten mage...

Kramar till er.


Kommentarer
Postat av: Gammelmormor

Godmorron!
Fick ni någon mat?
Vilka härliga bilder! Synd att det inte är fler flanerande människor i farten. Då skulle nog barerna ha öppna. Önskar att det inte vore så långt bort, då skulle jag bjuda hela familjen på mat på något ställe.
Det kanske inte är så lätt att ha hem varor som vi har svårt att förstå här i Sverge. Du har ju berättat
hur svårt det var att finna mjöl i affären
när du skulle baka matbröd.
Väntar på att Wilgot ska komma hit. Han är hemma från skolan för han kände sig inte bra och nu ska vi få hem mat från Mc Donalds.Där är det nog inte slut på bröd.
Han är ju för god Enzo. Man kan inte se sig mätt på honom. Kanske tur att han inte är här!!
M. ska åka till Vadstena för att ha samtal med någon som inte mår så bra, tror jag.
Pussar och kramar till er alla.

2008-04-09 @ 11:22:08
Postat av: Carola till gammelmormor

Hejsan Gammmelmormor,

Jodå, vi fick en massa kinamat så vi åt oss proppmätta. Det räckte även till 2 stora doggybags. (mat som vi tog med oss hem till hotellet) Hoppas W mår bättre. Stora pussar och kramar till er.

2008-04-09 @ 15:39:45
Postat av: MoralMamman Marianne

Hej MINA Älskade!!!!
BRÖDET VAR INTE SLUT HOS OSS!
Det var inte hamburgarna heller....

Ja, idag har W varit hemma från skolan, ont i huvudet och lite yrsel...Vet inte om det är nå´t som går.???

Håller med min Kära Mor...Enzo är "för härlig"!!!
Vi vill nypa i hans kinder och skicka PHP på honom!
Nu måste jag jobba ifatt lite som jag inte hann på f.m. så "det här håller inte!"
KRAMAR i överflöd från oss

2008-04-09 @ 16:39:13
URL: http://moralmammans.blogg.se
Postat av: Carola till moralmamman

Hoppas W är bättre hälsa honom från mej. Enzo har lärt sig att spotta och göra bubblor av saliv så det finns ingen ände på alla bubblor som kommer fram. Ser ganska roligt ut.

Kram
Carola

2008-04-10 @ 14:57:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0