Vårt "IcaMaxi"



Här handlar vi mat. Det är en lagom stor affär men utbudet är inte som på IcaMaxi direkt. Dessutom är det svårt att få tag på lokalt producerad mat, trots att klimatet är perfekt. Tomater från Mexico och apelsiner från Florida. Idioti eller hur??? Hur kan det vara möjligt? Problemet är att de stora producenternas produkter är så billiga att köpa in så de slår ut de lokala odlarna som måste ta mera betalt för att överleva. Men jag har luskat reda på några lokala producenter så nu köper vi därifrån. Och till min förvåning finns det fisk från KINA i frysdisken!!!! Ursäkta, vi är på Bahamas!!!!! Vart är världen på väg? Den enda fisk vi äter nu får vi från fiskemännen då de har fått fångst.

Visst ser de långa träden roliga ut? Om jag inte minns fel så kallas de för Norfolk Pines, eller något i den stilen. Jag får rätta mig senare om jag har fel.


image51

Jag ser fram emot att odla egna grönsaker, det får bli efter sommaren då vi har flyttat och vi har en egen uteplats för plantor...

Idag är det en miljödag här. En organisation som heter Friends of the Environment har en massa projekt på gång tillsammans med regeringen. Återvinning och utbildning av barnen i skolorna är några insatser som de sysslar med året runt. Men idag så hjälper jag dem att sälja medlemsskap och "greenbags" utanför denna affär. På vår ö används ca 8 miljoner plastpåsar varje år för att bära hem maten i. Dessa påsar slängs ofta bara i soporna, eller hamnar i naturen. Ibland hamnar de i vattnet och där gör de stor skada genom att de dödar koraller om de fastnar på reven, och fisk och även delfiner och sköldpaddor äter påsarna i tron om att det är något ätbart. Påsarna förstör matsmältningsorganen och djuet eller fisken dör. Dessa greenbags som vi säljer ska ersätta plastpåsarna och de kan användas igen och igen... Jag tog med mig några hem sist jag kom hem till Motala, och min familj kan intyga att de rymmer en HEL massa mat!!! Så om ni ser gröna tygkassar på IcaMaxi - titta lite närmare, där finns en haj och lite annat på dem... Ganska fina faktiskt.

Lite uppdatering av projektet kokospalmer.... De växer tror jag.. De är inte döda iallafall och jag går dit på kvällarna och vattnar. Men igår när jag var där var jag tvungen att gräva fram en av dem, den var täckt av sand. Det blåser ganska kraftigt ibland och flyttar sig sanden. Men palmen levde nog under sanden och tackade mig för räddningen.

Här kommer dagens skylt. Inga förmaningar idag. Bara lite färgglad Bahamansk information för att hitta rätt.

Kram på er.

image52


Kommentarer
Postat av: Moralmamman

Hej Älskade Dotter!
Här i SVEEEERIGE har vi vår,,,

Blåsippor, vitsippor, tussilago och vårlök blommar för fullt och i solväggen har tulpanerna slått ur. De tulpaner vi har runt poolen står inte i direkt solljus så de är inte utslagna...men snart sååå...
Just nu är småbröderna och åker cross, solen skiner och det är varmt och skönt. Jag har hämtat Totte-boken till Enzo (i din bokhylla) så i morgon "går" paketet iväg.
På fredag kväll ska jag hem till en kollega och på lördag kommer några arbetskamrater och hämtar mig vid 14 tiden....Klädsel för utevistelse och ev. ett ombyte??!!! Okej??? Det ska bli kul med en 50-årsöverraskning??? Jag önskar mig ju som bekant människors tid...Den dyrbara....TIDEN!
På söndag är det mat hos mormor, så hela helgen är "räddad".....
Tack för alla fina skyltar vi får se!
KRAMA ALLA FRÅN MIG/Mor

2008-04-23 @ 20:00:08
URL: http://moralmammans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0