En biten tunga??

Igår så upptäckte jag att det fanns ett mystiskt rött område på sidan av lillens tunga. Det såg ut som om han hade bitit sig där... Eller vänta. Han har inga tänder där??? Hur har det gått till? Jag försöker bita sidan av min egen tunga med framtänderna för att se om det är möjligt att göra så. Mycket svårt.

Vi funderade ett tag på det och tror att det kanske var ödlan som bet honom när han försökte äta upp den???? Vi får nog aldrig reda på svaret men tungan ser biten ut iallafall.

Har ni sett det där programmet "Man vs Wild"??? Det går på Discovery och det handlar om en man som släpps av i alla möjliga terränger och sedan måste överleva i naturen. Han är helt fantastisk tycker vi och fångar fisk och allt möjligt med sina bara händer och hittar vatten på de mest finurliga ställen. I gårdagens program så var han i någon slags öken och kissade i ett ormskinn, slog en knut på kiss-höljet och bar det runt halsen för att dricka i nödsituation. Det fanns inget vatten att hitta där så han drack kisset ifrån ormskinnet till slut.... Snacka om överlevare!!!

Det finns ett par klipp ifrån programmet som går att titta på på denna nedanstående länk. Filmen finns där det står TOP VIDEO till vänster i fönstret. Det kommer reklam först så ibland måste man klicka en gång till för att det ska gå igång.

www.discoverychannel.com

Kanske blir Enzo en sån där vildmarks-specialist???

Här kommer en bild på en Bahamansk väg genom vildmark. Påminner nog lite om de Svenska vägarna i norr tycker jag. En lååååång raksträcka kantrad av träd. Inga renar här dock. Undrar vad det finns att äta här i vildmarken??


Kommentarer
Postat av: moralmammans mor

Usch!

Jag har varit inne och kollat på filmen och det vänder sig i magen på mej när jag ser honom bita och äta. Rötter och växter kan jag ju tänka mej men då måste man ju veta vad som inte är giftigt.



Säg till Enzo när han ser ut att vilja äta ödlorna att gammelmormor säger: Usch!! Dom är ju så vackra att bara titta på.



PUSS OCH KRAM TILL ER.





2008-09-21 @ 11:12:07
Postat av: moralmammans mor

Tänk att det finns vägar som ser ut som i Norrland! Det var ju en gropig väg förut som också såg ut som här. Det verkar vara en fin ö ni bor på.

Kramar igen

2008-09-21 @ 11:18:05
Postat av: Moralmamman

Börjar med TUNGAN!



Tänk dig själv att det kommer en stor (och då menar jag stor) varelse och fångar dig...Stoppar dig i munnen...VAD GÖRA?

Jag tror, precis som du, att det är ödlan som har bitit Lillen..Men eftersom han inte verkar ha varit väldigt ledsen i samband med måltiden ..

(ha ha hi...lite vitsig får man väl vara?) så gjorde det nog inte speciellt ont.

Tungan är ju väldigt känslig...Bara man bitit sig det allra minsta så känns det som "värta-köttsåret"!

Tungan läker relativt snabbt, tror jag...Men mitt råd är att du håller koll..



Vägar.

Det är verkligen facinerande hur lika vägar kan vara trots att de finns på olika delar av jorden.

Det ser ut som en norrlandväg...VERKLIGEN!



Jag är övertygad om att vi vuxna skulle smaka på mer saker (än vad vi gör) om vi inte hade så många förutfattade meningar....



Nu ska jag gå ut på en promenad. I höstsolens varma strålar bland alla glada färgsprakande löv!



KRAMAR TILL ER ALLA

..och många PHP till Lillen från mig

2008-09-21 @ 14:11:43
URL: http://moralmammans.blogg.se/
Postat av: Moralmamman igen!

Hej igen!

Nu har jag tagit min HÖSTPROMENAD, titta gärna på mina bilder (på Bloggen) som jag tog vid kanalen, på torget och vid Strömmen...

Vacker höst!



Nu har jag också tittat på Dicoverychannel-klippet..

Oj, oj, oj....

Äckligt? Njääe...Det vet jag inte....

Mer facinerande är det att han (mannen) intar sina måltider med "liv & lust"...

Han är engagerad!



Puss på er därborta!

2008-09-21 @ 19:48:33
URL: http://moralmammans.blogg.se/
Postat av: Carola svarar

Bettet är nu spårlöst borta, bra läk-kött... bra bra...



Kul att ni håller med om att vägen liknar en norrlandsväg. Det kanske finns fler vyer som liknar norrland. Jag ska hålla utkik...



Jag håller med om att mannen "Bear" som han heter är MYCKET engagerad. Detta gäller inte bara när han äter utan i alla situationer som jag tror att jag själv skulle "ge upp". Han ramlade i en isvak en gång och tog sig tid att berätta att det farligaste är det där andetaget som kroppen tar automatiskt när man ramlar i kylan... Man satt där och tänkte: Prata inte så mycket TA DIG UPP UR VAKEN!!!! Han tog sig upp och tog av sig alla kläderna och gjorde armhävningar och annan fysisk aktivitet för att bli varm.....



HUVALIGEN!!!!



Sköt om er. Puss



2008-09-22 @ 02:16:02
URL: http://hajen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0